M303 bug?



  • I just ran M303 on my 3 hotend setup. H1,H2,H3 When I run M303 H2 or H3 the message next reads " Auto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended" the green indicator lights on the panel due are showing the correct heater #. The config-override file seems correct. 1.19 latest firmware

    12:20:57 PMM500
    Auto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:17:39 PMAuto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:15:29 PMAuto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:15:22 PMAuto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:12:20 PMAuto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:12:14 PMM303 H3 S270
    Auto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:08:56 PMAuto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:06:40 PMAuto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:06:33 PMAuto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:02:53 PMAuto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:02:47 PMM303 H2 S270
    Auto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:02:33 PMAuto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:00:40 PMAuto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    Auto tune phase 3, peak temperature was 271.1
    12:00:33 PMAuto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    Auto tune phase 2, heater off
    11:56:31 AMAuto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended
    Auto tune phase 1, heater on
    11:56:22 AMM303 H1 S270
    Auto tuning heater 1 using target temperature 270.0C and PWM 1.00 - do not leave printer unattended



  • I've observed similar Issues with Heating Tool 0 where the Temp of Heater 1 and Heater 2 raises. Even that the real Temperature of the 2nd Heater will not raise the WebIf shows it. It is still the same vice versa.

    Your issue sound similar. Have you noticed that in config.g the M305 Parameter needs the Port for the Thermistor defined?

    I've no idea if this will solve your problem, my wasn't solved even witht the extended Parameter.

    Regards
    MoS-tekknix


  • administrators

    Let me get this clear: the bug you are reporting it that it always says it is tuning heater 1, but in fact it tunes the heater you asked for. Correct?



  • That is correct.



  • David I reset the printer and now it is reading correctly. Must of been a one time thing.


  • administrators

    I think there may be a bug in this area because two other users have reported a problem with confusion between heaters 1 and 2. Did you change your config.g file between it not working and working?



  • No. I just cycled the power. I have 2 other Duet wifi's 1 dual and 1 trio and they worked fine.


Locked
 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.