Firmware 1.20 Release Candidate 1 available



  • I've just noticed something that may be a firmware issue but may be a DWC thing. I'm currently printing an object using all 5 extruders with a mixing ratio of 0.20:0.20:0.20:0.20:0.20 and notice that on the Print Status page of DWC, in the Machine Status panel top right, under Head Position I have Extruder Drives but it's only showing filament used for Drive 3 to 5 - Drives 1 and 2 are showing 0.0. (and yes, all 5 extruders are indeed moving and all at the same speed).

    I've no idea if this issue applies to other mixing ratios - it's not something I take much notice of. For the same reason, this issue could have been present for some time and not specifically related to 1.20RC1 release. I'm in the middle of a long print but if I get chance, I'll run some tests with other extruder drive combinations to see what happens.
    Copy and paste of software information is this:

    Firmware Name: RepRapFirmware for Duet Ethernet
    Firmware Electronics: Duet Ethernet 1.0 + DueX5
    Firmware Version: 1.20RC1 (2017-12-08)
    Web Interface Version: 1.19.3

    Oh, and following on from another thread, this is another instance of where Drives 0 to 4 are labelled as 1 to 5 (my pet hate rears it's ugly head again) 🙂

    Edit. Ignore that. I may have found the reason. I initially sliced this with a 3 extruder printer configuration and afterwards realising my mistake, I manually edited the gcode file. It's likely that there is something in the comments that Slic3r adds that DWC reads and which I haven't edited.



  • @dc42:

    Only integer frequencies are supported, so 1.5Hz will get rounded, to 1Hz AFAIR.

    OK that seems about right. Thanks again.


Log in to reply