Cant get my duetwifi to work after new FW.


  • administrators

    Strange, it's saying it can't find that network. Have you hidden the SSID on your router? Or could it be a signal strength problem?



  • @dc42:

    Strange, it's saying it can't find that network. Have you hidden the SSID on your router? Or could it be a signal strength problem?

    No i have not hide my network and signal strength is almost 100%, i have router in same room as printer.



  • Can I ask a silly Question what is the Router make and Model my Wifi since v1.18 will not connect to my Netgear D6400 for more than a few seconds but it works fine with my TP-Linl TL710 or whatever model it is when configured as a wifi extender.



  • I have ASUS RT-AC88U and it works great on all other stuff but not on Duetwifi 😞
    Its realy strange that it dont work.

    Is it possible to reverse the duetwifi to factory state that it was shipped?…



  • it should work mine does see the router but then boss out which is different to your symptoms I would do M588 to forget all networks and set that bit up again. M588 * to forget all remember when setting it back up again you can't do it with the Paneldue or pronterface as neither of them can pass lowercase characters and as DC42 has said it is case sensitive.



  • Ok i try again and set it up in YAT and see if its differense. Have done this several times and still no go 😞



  • No it will not work..

    Printer is now online.

    m587
    SENDING:M587
    Remembered networks:
    GixxerTurbo IP=0.0.0.0 GW=0.0.0.0 NM=0.0.0.0


  • administrators

    Does M552 S1 still report "no known networks found" ?



  • @dc42:

    Does M552 S1 still report "no known networks found" ?

    Yes it does… Is it possible to reverse to older FW this is no fun..
    Brand new duetwifi that dont work 😞



  • Have you configured your router to be compatible with legacy radio modes? Your router is an AC router, and possibly is not configured to work with the the G (or N?) standard that the wifi uses.



  • @bot:

    Have you configured your router to be compatible with legacy radio modes? Your router is an AC router, and possibly is not configured to work with the the G (or N?) standard that the wifi uses.

    I have router on automatic and that is both legacy radio and N.

    Also tryed to change to only legacy = no go at all.

    I start to belive this is a faulty duetwifi, i have tryed out all now and still no go, change my network name and delete all Connections, reflashed several times…


  • administrators

    Please try the just-released firmware 1.20 (both main and WiFi). Note the correct installation order as detailed on the release page of GitHub. If you still can't get it working, you can revert to older firmware.



  • @dc42:

    Please try the just-released firmware 1.20 (both main and WiFi). Note the correct installation order as detailed on the release page of GitHub. If you still can't get it working, you can revert to older firmware.

    Have now try this out, but sorry to say its the same… It remember my network but no IP number... This cant be FW issue at all i have try out all
    options now. OR do i miss someting?...

    SENDING:M587
    Remembered networks:
    gixxerturbo IP=0.0.0.0 GW=0.0.0.0 NM=0.0.0.0

    SENDING:M552 S1
    WiFi reported error: no known networks found
    Wifi module is idle



  • Check the Case of the names it is important
    earlier you had SSI with caps in it now you dont please check carefully



  • Have you by any chance changed your Router wifi with Mac address filtering? I had filtering on and forgot to put in the
    rule. Check you router and see if the Duet is trying to connect.

    Also do you have DHCP on?



  • @Dougal1957:

    Check the Case of the names it is important
    earlier you had SSI with caps in it now you dont please check carefully

    I have change SSID in router so nothing is with caps.



  • @Synapsis:

    Have you by any chance changed your Router wifi with Mac address filtering? I had filtering on and forgot to put in the
    rule. Check you router and see if the Duet is trying to connect.

    Also do you have DHCP on?

    Have check all and no Mac adress filter is on,

    Duet dont even try to connect to router, i start to belive y´that the wifi module is faulty on this duet board.


  • administrators

    Have you tried reinstalling the WiFi firmware using M997 S1 ? Does it report any errors while it is installing?



  • @dc42:

    Have you tried reinstalling the WiFi firmware using M997 S1 ? Does it report any errors while it is installing?

    I have tryed out that 20times already its the same, no error reported while install.

    I have tryed all out now, reflashed old FW still the same it do not work.

    No i have no more ide how to solv this.

    You have some debug tool for wifi?.



  • Have format SD card and put in all new that the card was shipped with, erased board and flash duetwifi fw from bossa and flash latest duetwifi server from pronterface. Then use YAT to put in network SSID and Password reported OK.

    Restart board again and still no network grrrr i give up now its something wrong with wifi module in this board. 2 Days and still no go.

    Connecting…
    Printer is now online.

    M115
    SENDING:M115
    FIRMWARE_NAME: RepRapFirmware for Duet WiFi FIRMWARE_VERSION: 1.20 ELECTRONICS: Duet WiFi 1.0 FIRMWARE_DATE: 2017-12-23

    M552 S1
    SENDING:M552 S1
    WiFi reported error: no known networks found ( In YET the network show as OK )
    Wifi module is idle
    WiFi: scandone

    SENDING:M552 S-1
    WiFi module stopped

    M552 S1
    SENDING:M552 S1
    WiFi:
    WiFi: ets Jan 8 2013,rst cause:2, boot mode:(3,7)
    WiFi:
    WiFi: load 0x4010f000, len 1384, room 16
    WiFi: tail 8
    WiFi: chksum 0x2d
    WiFi: csum 0x2d
    WiFi: v3fff34e0
    WiFi: ~ld
    WiFi module started
    WiFi: mode : sta(60:01:94:34:3f:44)
    WiFi: add if0
    WiFi reported error: no known networks found
    Wifi module is idle
    WiFi: scandone


Locked
 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.