Hypercube Corexy Problems.



  • So i have tried for 2 days and now im about to throwout my printer. so i guess i ask here and see if the proes know what im doing wrong.
    First issue movement.
    My x-axis moves the correct way. My Y axis is reversed.

    my X-axis endstop works homes perfect Y axis just drives past it and crashes. the endstops shows triggered and open when i run M119
    when i home z it starts to lower the bed. buth the movement for the z is correct.

    And my last problem
    my printer does not connect to the wifi.
    i only get the error
    Error: unsupported command M587 s"Gryta" P"*******"
    M586 is not implemented on this printer

    ; Configuration file for Duet WiFi (firmware version 1.17 to 1.19)
    ; executed by the firmware on start-up
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool on Sun Feb 25 2018 18:12:12 GMT+0100 (Västeuropa, normaltid)

    ; General preferences
    G90 ; Send absolute coordinates…
    M83 ; ...but relative extruder moves

    M667 S1 ; Select CoreXY mode

    ; Network
    M550 PHypercube ; Set machine name
    M551 Preprap ; Set password
    M552 S1 ; Enable network
    M587 S"Gryta" P"***********" ; Configure access point. You can delete this line once connected
    M586 P0 S1 ; Enable HTTP
    M586 P1 S0 ; Disable FTP
    M586 P2 S0 ; Disable Telnet

    ; Drives
    M569 P0 S0 ; Drive 0 goes backwards
    M569 P1 S1 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P2 S1 ; Drive 2 goes forwards
    M569 P3 S1 ; Drive 3 goes forwards
    M569 P4 S1 ; Drive 4 goes forwards
    M350 X16 Y16 Z16 E16:16 I0 ; Configure microstepping without interpolation
    M92 X80 Y80 Z1600 E420:420 ; Set steps per mm
    M566 X900 Y900 Z12 E120:120 ; Set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X6000 Y6000 Z180 E1200:1200 ; Set maximum speeds (mm/min)
    M201 X500 Y500 Z250 E250:250 ; Set accelerations (mm/s^2)
    M906 X800 Y800 Z1000 E800:800 I30 ; Set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30 ; Set idle timeout

    ; Axis Limits
    M208 X0 Y0 Z0 S1 ; Set axis minima
    M208 X300 Y300 Z450 S0 ; Set axis maxima

    ; Endstops
    M574 X1 Y1 S1 ; Set active high endstops

    ; Z-Probe
    M558 P0 H5 F120 T6000 ; Disable Z probe but set dive height, probe speed and travel speed
    M557 X20:280 Y20:280 S20 ; Define mesh grid

    ; Heaters
    M140 H-1 ; Disable heated bed
    M305 P1 T100000 B4138 C0 R4700 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 1
    M143 H1 S280 ; Set temperature limit for heater 1 to 280C

    ; Fans
    M106 P0 S1 I0 F500 H T45 ; Set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on
    M106 P1 S1 I0 F500 H1 T45 ; Set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on
    M106 P2 S1 I0 F500 H1 T45 ; Set fan 2 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on

    ; Tools
    M563 P0 D0:1 H1 ; Define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0 ; Set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0 ; Set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C
    M568 P0 S1 ; Enable mixing for tool 0
    M567 P0 E0.5:0.5 ; Set mixing ratios for tool 0

    ; Custom settings are not configured



  • Update X and Y now move correct. x and y home´s

    Z-axis still has weird issue and wifi still have the same errors.

    https://youtu.be/5W7rJO1TYuU

    ; Configuration file for Duet WiFi (firmware version 1.17 to 1.19)
    ; executed by the firmware on start-up
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool on Sun Feb 25 2018 18:12:12 GMT+0100 (Västeuropa, normaltid)

    ; General preferences
    G90 ; Send absolute coordinates…
    M83 ; ...but relative extruder moves

    M667 S1 ; Select CoreXY mode

    ; Network
    M550 PHypercube ; Set machine name
    M551 Preprap ; Set password
    M552 S1 ; Enable network
    M587 S"Gryta" P"*********" ; Configure access point. You can delete this line once connected
    M586 P0 S1 ; Enable HTTP
    M586 P1 S0 ; Disable FTP
    M586 P2 S0 ; Disable Telnet

    ; Drives
    M569 P0 S0 ; Drive 0 goes backwards
    M569 P1 S1 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P2 S1 ; Drive 2 goes forwards
    M569 P3 S1 ; Drive 3 goes forwards
    M569 P4 S1 ; Drive 4 goes forwards
    M350 X16 Y16 Z16 E16:16 I0 ; Configure microstepping without interpolation
    M92 X80 Y80 Z1600 E420:420 ; Set steps per mm
    M566 X900 Y900 Z12 E120:120 ; Set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X6000 Y6000 Z180 E1200:1200 ; Set maximum speeds (mm/min)
    M201 X500 Y500 Z250 E250:250 ; Set accelerations (mm/s^2)
    M906 X800 Y800 Z1000 E800:800 I30 ; Set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30 ; Set idle timeout

    ; Axis Limits
    M208 X0 Y0 Z0 S1 ; Set axis minima
    M208 X300 Y300 Z450 S0 ; Set axis maxima

    ; Endstops
    M574 X1 Y1 S1 ; Set active high endstops

    ; Z-Probe
    M558 P0 H5 F120 T6000 ; Disable Z probe but set dive height, probe speed and travel speed
    M557 X20:280 Y20:280 S20 ; Define mesh grid

    ; Heaters
    M140 H-1 ; Disable heated bed
    M305 P1 T100000 B4138 C0 R4700 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 1
    M143 H1 S280 ; Set temperature limit for heater 1 to 280C

    ; Fans
    M106 P0 S1 I0 F500 H T45 ; Set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on
    M106 P1 S1 I0 F500 H1 T45 ; Set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on
    M106 P2 S1 I0 F500 H1 T45 ; Set fan 2 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on

    ; Tools
    M563 P0 D0:1 H1 ; Define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0 ; Set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0 ; Set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C
    M568 P0 S1 ; Enable mixing for tool 0
    M567 P0 E0.5:0.5 ; Set mixing ratios for tool 0

    ; Custom settings are not configured



  • Xyz problems are now fixed. and the machine homes correct. and everything movies.
    now i got a new error. start to get use to this.
    I updated to 1.20 and reconfiged the Config.g with the config tool.

    someone told me that i needed to use 'in the password (no babbeldabb is not my real password)
    Buth i just get the error Wifi module started Error: Failed to initialise WIFI module, Code -10

    when i write m552 s0 and then m552 s1 i get the response Turn of the currant wifi mode before selecting this one

    ; Configuration file for Duet WiFi (firmware version 1.20 or newer)
    ; executed by the firmware on start-up
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool on Mon Feb 26 2018 10:55:15 GMT+0100 (Västeuropa, normaltid)

    ; General preferences
    G90 ; Send absolute coordinates…
    M83 ; ...but relative extruder moves

    M667 S1 ; Select CoreXY mode

    ; Network
    M550 PHyperCube ; Set machine name
    M551 Preprap ; Set password
    M552 S1 ; Enable network
    M587 S"Gryta" P"'b'a'b'b'e'l'd'a'b'b!" ; Configure access point. You can delete this line once connected
    M586 P0 S1 ; Enable HTTP
    M586 P1 S1 ; Enable FTP
    M586 P2 S1 ; Enable Telnet

    ; Drives
    M569 P0 S0 ; Drive 0 goes backwards
    M569 P1 S1 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P2 S0 ; Drive 2 goes backwards
    M569 P3 S1 ; Drive 3 goes forwards
    M569 P4 S1 ; Drive 4 goes forwards
    M350 X16 Y16 Z16 E16:16 I1 ; Configure microstepping with interpolation
    M92 X80 Y80 Z1600 E420:420 ; Set steps per mm
    M566 X900 Y900 Z12 E120:120 ; Set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X6000 Y6000 Z300 E1200:1200 ; Set maximum speeds (mm/min)
    M201 X500 Y500 Z100 E250:250 ; Set accelerations (mm/s^2)
    M906 X800 Y800 Z1200 E800:800 I30 ; Set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30 ; Set idle timeout

    ; Axis Limits
    M208 X0 Y0 Z0 S1 ; Set axis minima
    M208 X300 Y300 Z400 S0 ; Set axis maxima

    ; Endstops
    M574 X1 Y1 Z1 S1 ; Set active high endstops

    ; Z-Probe
    M558 P0 H5 F120 T6000 ; Set Z probe type to switch and the dive height + speeds
    G31 P600 X0 Y0 Z0 ; Set Z probe trigger value, offset and trigger height
    M557 X15:285 Y15:285 S20 ; Define mesh grid

    ; Heaters
    M140 H-1 ; Disable heated bed
    M305 P1 T100000 B4138 C0 R4700 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 1
    M143 H1 S280 ; Set temperature limit for heater 1 to 280C

    ; Fans
    M106 P0 S0.3 I0 F500 H-1 ; Set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned off
    M106 P1 S1 I0 F500 H T45 ; Set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on
    M106 P2 S1 I0 F500 H T45 ; Set fan 2 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on

    ; Tools
    M563 P0 D0:1 H1 ; Define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0 ; Set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0 ; Set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C
    M568 P0 S1 ; Enable mixing for tool 0
    M567 P0 E0.5:0.5 ; Set mixing ratios for tool 0

    ; Automatic saving after power loss is not enabled

    ; Custom settings are not configured


  • administrators

    1. You only need to prefix lower case characters in the M587 ssid or password with single quote if you are sending those commands from a gcode sender program that converts everything to uppercase before sending it. You do not need it if you have the M587 command in a file on the SD card.

    2. Sounds like you have incompatible main firmware and wifi firmware versions installed. Put the SD card in a PC and copy the 1.20 version of DuetWiFiServer.bin into /sys. Then put it on the Duet, start the Duet and send M997 S1 to install it.



  • @dc42:

    1. You only need to prefix lower case characters in the M587 ssid or password with single quote if you are sending those commands from a gcode sender program that converts everything to uppercase before sending it. You do not need it if you have the M587 command in a file on the SD card.

    2. Sounds like you have incompatible main firmware and wifi firmware versions installed. Put the SD card in a PC and copy the 1.20 version of DuetWiFiServer.bin into /sys. Then put it on the Duet, start the Duet and send M997 S1 to install it.

    Yeah thanks that did work to upgrade it.
    now it´s just i need to remove the "trusted" ssid because my router was to far away. and it temp connect than loose connection. i added a new router beside the printer. buth now i cant find how to remove the old trusted ssid and add a new one.


  • administrators

    Use M588 to remove a ssid from the list, and M587 to add a new one.


 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.