Error with the PT100 seonsor and daughter board



  • Hey,

    i tried many ways to connect the PT100 sensor from the heater (E3D V6 & Titan Aero), but nothing works.

    Here the Part of the code:

    ; Heater and thermistor section

    M305 P0 T100000 B4388 R4700 H30 L0 ; Put your own H and/or L values here to set the bed thermistor ADC correction
    M305 P1 X200 ; Put your own H and/or L values here to set the first nozzle thermistor ADC correction
    ;M305 P2 R4700 H0 L0 ; Put your own H and/or L values here to set the second nozzle thermistor ADC correction
    M301 H1 P10 I0.10 D100 T0.50 S1.0 ; PID settings for extruder 0
    ;M301 H2 P10 I0.10 D100 T0.50 S1.0 ; PID settings for extruder 1
    M570 S120 ; Increase to allow extra heating time if needed
    M106 F10 ; Fix for Bigbox Blowe

    And here some pictures from the connection:

    https://www.dropbox.com/s/ekknr33pnbbsdv8/Foto 19.10.18%2C 18 52 03.jpg?dl=0

    https://www.dropbox.com/s/sqqgedn6fkl6ka4/Foto 19.10.18%2C 18 50 45.jpg?dl=0

    Here is the software information:

    (startet with firmware 1.18)

    Software Information
    Firmware Name: RepRapFirmware for Duet 2 WiFi/Ethernet
    Firmware Electronics: Duet WiFi 1.02 or later
    Firmware Version: 2.02RC3(RTOS) (2018-10-17b2)
    WiFi Server Version: 1.21
    Web Interface Version: 1.22.4-b1
    Web Interface by Christian Hammacher
    Licensed under the terms of the GPL v3

    maybe someone here know´s what to do, or have some ideas what to try.

    best regards
    fab


  • administrators

    Yout PT100 daughter board should have been supplied with a 100 ohm resistor. Try connecting it between the middle 2 terminals of the 4-way terminal block in place of the PT100, and see what reading that gives you. It should be close to 0C.

    Also check that you have no other M305 P1 commands in config.g, that the M305 P1 X200 line.


Log in to reply