BLTouch blinking light error



  • When I use the BLTouch (3.0) as an endstop to home the z-axis it successfully stops the bed but goes into an error afterwards (blinking red light). I can reset by power cycling my Duet 3 board but that clears the homing data. Any suggestions? This is my code:

    ; homez.g
    ; called to home the Z axis
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool v2.1.8 on Thu Feb 20 2020 16:55:51 GMT-0800 (Pacific Standard Time)
    G91
    G1 H2 Z5 F6000
    G1 H1 Z-505 F180
    G92 Z0
    ;G91
    ;G1 Z5 F100
    ;G90


  • Moderator

    It's not meant to be used as an endstop. It's a probe.

    Does it work correctly with G30?



  • I use a BL touch both as a probe and as an endstop for initial Z home. My homez.g is below.

    I believe that G30 works much better than G1 Hx commands, with a BLt.

    My /sys/homez.g:

    ; Home Z Axis
    
    G90 G1 X150 Y150 F10000   ; Move to the center of the bed
    
    M558 F500                ; Set the probing speed
    G30
    M558 F50                 ; Set a slower probing speed
    G30
    

    my /sys/deployprobe.g:

    M280 P0 S10
    

    And /sys/retractprobe.g:

    M280 P0 S90
    


  • @Danal That is awesome. I'll try it out.



  • Also, if you do get it in a blinking state, then M280 P0 S160 will reset it. I've considered putting that in my retractprobe.g as it appears to be harmless when no error is present. I haven't actually done that yet, still experimenting.



  • @Danal The code did the trick. Homing Z works like a breeze. Thanks.


Log in to reply