New to Duet 2Wifi Ender 5 Pro with Hemera and BL Touch



  • Guys,
    I am 4 months old in 3d printing years and hours into RipRap... I just finished wiring a Duet 2Wifi and panelDue 5i to my Ender 5 and I have this issue:

    1: Printer does not home,

    Starting the printer from the center of the bed. When I connect to the printer using web control and home in X or Y the printer hits the stop and wants to continue running. Making the motor to make an awful noise. I hit emergency stop. I have reviewed the wiring and seems to be ok.
    Left is left, right is right, Up and down seem ok
    Bl Touch work
    Extruder work
    Wifi is ultra fast...
    Thanks for your help...
    Daniel

    This is my Config.g file

    Configuration file for Duet WiFi (firmware version 2.03)
    ; executed by the firmware on start-up
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool v2.1.8 on Sat Apr 11 2020 19:37:25 GMT-0400 (Eastern Daylight Time)

    ; General preferences
    G90 ; send absolute coordinates...
    M83 ; ...but relative extruder moves
    M550 P"My Printer" ; set printer name

    ; Network
    M552 S1 ; enable network
    M586 P0 S1 ; enable HTTP
    M586 P1 S0 ; disable FTP
    M586 P2 S0 ; disable Telnet

    ; Drives
    M569 P0 S1 ; physical drive 0 goes forwards
    M569 P1 S1 ; physical drive 1 goes forwards
    M569 P2 S0 ; physical drive 2 goes backwards
    M569 P3 S1 ; physical drive 3 goes forwards
    M584 X0 Y1 Z2 E3 ; set drive mapping
    M350 X16 Y16 Z16 E16 I1 ; configure microstepping with interpolation
    M92 X80.00 Y80.00 Z792.00 E409.00 ; set steps per mm
    M566 X900.00 Y900.00 Z12.00 E120.00 ; set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X18000.00 Y18000.00 Z600.00 E1200.00 ; set maximum speeds (mm/min)
    M201 X3000.00 Y3000.00 Z100.00 E1000.00 ; set accelerations (mm/s^2)
    M906 X950 Y950 Z950 E950 I30 ; set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30 ; Set idle timeout

    ; Axis Limits
    M208 X0 Y0 Z0 S1 ; set axis minima
    M208 X220 Y220 Z300 S0 ; set axis maxima

    ; Endstops
    M574 X1 Y1 S0 ; set active low and disabled endstops
    M574 Z1 S2 ; set endstops controlled by probe

    ; Z-Probe
    M307 H3 A-1 C-1 D-1 ; disable heater on PWM channel for BLTouch
    M558 P9 H5 F120 T6000 ; set Z probe type to bltouch and the dive height + speeds
    M558 H30 ;*** Remove this line after delta calibration has been done and new delta parameters have been saved
    G31 P500 X-45 Y3 Z2.5 ; set Z probe trigger value, offset and trigger height
    M557 X15:195 Y15:195 S20 ; define mesh grid

    ; Heaters
    M307 H0 B0 S1.00 ; disable bang-bang mode for the bed heater and set PWM limit
    M305 P0 T100000 B4138 R4700 ; set thermistor + ADC parameters for heater 0
    M143 H0 S120 ; set temperature limit for heater 0 to 120C
    M305 P1 T100000 B4138 R4700 ; set thermistor + ADC parameters for heater 1
    M143 H1 S280 ; set temperature limit for heater 1 to 280C

    ; Fans
    M106 P0 S0 I0 F500 H-1 ; set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned off
    M106 P1 S1 I0 F500 H1 T45 ; set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on

    ; Tools
    M563 P0 D0 H1 F0 ; define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0 ; set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0 ; set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C

    ; Custom settings are not defined

    ; Miscellaneous
    M911 S10 R11 P"M913 X0 Y0 G91 M83 G1 Z3 E-5 F1000" ; set voltage thresholds and actions to run on power loss



  • Guys, Never mind. There was an issue with the wiring of my endstops. The ender has 2 wires in a 3 wire connector. I have made a new wired connection with 3 wires into 3 wires and problem solved.
    Thanks anyway.
    D


Log in to reply