Thermistors not working on duet wifi



  • Hi there,

    Both Bed an Hotend are showing 2000.0 C and fault.
    Now i updated the Web Control and now the Bedtemperature is not showing anymore.

    I am pretty sure there is no short in the cable, because the bed Resistance measures 98kOhm and the Hotend resistance 96kOhm.

    This is my 3rd duet Wifi now I install and I didnt have any Problems with the heaters until now:

    Here is my config:

    ; Configuration file for Duet WiFi (firmware version 3)
    ; executed by the firmware on start-up
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool v3.1.4 on Wed Sep 02 2020 12:13:56 GMT+0200 (Mitteleuropäische Sommerzeit)
    
    ; General preferences
    G90                                            ; send absolute coordinates...
    M83                                            ; ...but relative extruder moves
    M550 P"Neo2"                                   ; set printer name
    
    ; Network
    M552 S1                                        ; enable network
    M586 P0 S1                                     ; enable HTTP
    M586 P1 S0                                     ; disable FTP
    M586 P2 S0                                     ; disable Telnet
    
    ; Drives
    M569 P0 S1                                     ; physical drive 0 goes forwards
    M569 P1 S1                                     ; physical drive 1 goes forwards
    M569 P2 S1                                     ; physical drive 2 goes forwards
    M569 P3 S1                                     ; physical drive 3 goes forwards
    M584 X0 Y1 Z2 E3                               ; set drive mapping
    M350 X64 Y64 Z64 I0                            ; configure microstepping without interpolation
    M350 E16 I1                                    ; configure microstepping with interpolation
    M92 X400.00 Y400.00 Z1600 E476.50            ; set steps per mm
    M566 X900.00 Y900.00 Z50.00 E120.00            ; set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X6000.00 Y6000.00 Z1000 E1200.00        ; set maximum speeds (mm/min)
    M201 X500.00 Y500.00 Z50.00 E250.00            ; set accelerations (mm/s^2)
    M906 X800 Y800 Z800 E800 I30                   ; set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30                                        ; Set idle timeout
    
    ; Axis Limits
    M208 X0 Y0 Z0 S1                               ; set axis minima
    M208 X180 Y180 Z190 S0                         ; set axis maxima
    
    ; Endstops
    M574 X1 S3                                     ; configure sensorless endstop for low end on X
    M574 Y1 S3                                     ; configure sensorless endstop for low end on Y
    M574 Z1 S2                                     ; configure Z-probe endstop for low end on Z
    
    ; Z-Probe
    M558 P1 C"zprobe.in" H5 F120 T6000             ; set Z probe type to unmodulated and the dive height + speeds
    G31 P500 X-16 Y0 Z0.8                           ; set Z probe trigger value, offset and trigger height
    M557 X15:195 Y15:195 S60                      ; define mesh grid
    
    ; Heaters
    M308 S0 P"bedtemp" Y"thermistor" T100000 B4138 ; configure sensor 0 as thermistor on pin bedtemp
    M950 H0 C"bedheat" T0                          ; create bed heater output on bedheat and map it to sensor 0
    M307 H0                            			   ; disable bang-bang mode for the bed heater and set PWM limit
    M140 H0                                        ; map heated bed to heater 0
    M143 H0 S120                                   ; set temperature limit for heater 0 to 120C
    M308 S1 P"e0temp" Y"thermistor" T100000 B4138  ; configure sensor 1 as thermistor on pin e0temp
    M950 H1 C"e0heat" T1                           ; create nozzle heater output on e0heat and map it to sensor 1
    M307 H1                                        ; disable bang-bang mode for heater  and set PWM limit
    
    ; Fans
    M950 F0 C"fan0" Q500                           ; create fan 0 on pin fan0 and set its frequency
    M106 P0 S0 H-1                                 ; set fan 0 value. Thermostatic control is turned off
    M950 F1 C"fan1" Q500                           ; create fan 1 on pin fan1 and set its frequency
    M106 P1 S1 H1 T45                              ; set fan 1 value. Thermostatic control is turned on
    
    ; Tools
    M563 P0 D0 H1 F0                               ; define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0                                ; set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0                                   ; set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C
    
    ; Custom settings are not defined
    
    
    
    


  • Measure across the VSSA fuse (if your duet wifi has one)?


  • Moderator

    @Beerson Send M115 and post response. You have a config.g for RepRapFirmware v3, but your board may be running RRF2.

    i updated the Web Control and now the Bedtemperature is not showing anymore.

    Yes, that's expected behaviour if the bed thermistor hasn't been defined (ie if you're using a config.g for the wrong firmware).

    Ian



  • Thank you Droftarts, you save my day...
    My duet maesto was not working with the good firmware.