Piezo probe not seen SKR 1.4 RRF3



  • I'm having trouble getting my probe to show up. I tried analog and digital. I'm not sure what I'm doing wrong but the probe doesn't even show up anymore.

    I'm using this probe: https://www.amazon.com/gp/product/B07V6GR72Q/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

    ; Configuration file for Duet WiFi (firmware version 3)
    ; executed by the firmware on start-up
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool v3.1.4 on Sun Nov 08 2020 20:39:44 GMT-0500 (EST)
    
    ; General preferences
    G90                                                 ; send absolute coordinates...
    M83                                                 ; ...but relative extruder moves
    M550 P"Sauron"                                  ; set printer name
    M665 R217.8 L118.7 B70 H280                         ; Set delta radius, diagonal rod length, printable radius and homed height
    M666 X0 Y0 Z0                                       ; put your endstop adjustments here, or let auto calibration find them
    
    ; Network
    M552 S1                                             ; enable network
    M586 P0 S1                                          ; enable HTTP
    M586 P1 S0                                          ; disable FTP
    M586 P2 S0                                          ; disable Telnet
    
    ; Drives
    M569 P0 S1 D3                                          ; physical drive 0 goes forwards
    M569 P1 S1 D3                                         ; physical drive 1 goes forwards
    M569 P2 S1 D3                                         ; physical drive 2 goes forwards
    M569 P3 S1 D3                                         ; physical drive 3 goes forwards
    M569 P4 S0 D2                                         ; physical drive 4 goes forwards
    M584 X0 Y1 Z2 E4:3                                  ; set drive mapping
    M350 X16 Y16 Z16 E16:16 I1                          ; configure microstepping with interpolation
    M92 X80.00 Y80.00 Z80.00 E823.00:823.00             ; set steps per mm
    M566 X1200.00 Y1200.00 Z1200.00 E1200.00:1200.00    ; set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X18000.00 Y18000.00 Z18000.00 E1200.00:1200.00 ; set maximum speeds (mm/min)
    M201 X3000.00 Y3000.00 Z3000.00 E1000.00:1000.00    ; set accelerations (mm/s^2)
    M906 X800 Y800 Z800 E800:800 I30                    ; set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30                                             ; Set idle timeout
    
    ; Axis Limits
    M208 Z0 S1                                          ; set minimum Z
    M591 P1 C"e0det" D0 S1								; filament run out sensor
    M591 P2 C"!e1det" D1 S1								; filament run out sensor
    
    ; Endstops
    M574 X2 S1 P"xstop"                                 ; configure active-high endstop for high end on X via pin xstop
    M574 Y2 S1 P"ystop"                                 ; configure active-high endstop for high end on Y via pin ystop
    M574 Z2 S1 P"zstop"                                 ; configure active-high endstop for high end on Z via pin zstop
    
    ; Z-Probe
    M558 P8 C"!zprobe.in" R0.8 F300                 ; set Z probe type to switch and the dive height + speeds
    G31 P500 X0 Y0 Z2.5                                   ; set Z probe trigger value, offset and trigger height
    M557 R70 S20                                        ; define mesh grid
    
    ; Heaters
    M308 S0 P"bedtemp" Y"thermistor" T100000 B4092      ; configure sensor 0 as thermistor on pin bedtemp
    M950 H0 C"bed" T0                               ; create bed heater output on bedheat and map it to sensor 0
    M307 H0 A174.1 C624.2 D0.3 S1.00 V0.0 B0                                    ; disable bang-bang mode for the bed heater and set PWM limit
    M140 H0                                             ; map heated bed to heater 0
    M143 H0 S90                                         ; set temperature limit for heater 0 to 90C
    M308 S1 P"e0temp" Y"thermistor" T100000 B4138       ; configure sensor 1 as thermistor on pin e0temp
    M950 H1 C"e0heat" T1                                ; create nozzle heater output on e0heat and map it to sensor 1
    M307 H1 A518.8 C179.5 D4.1 S1.00 V0.0 B0                                    ; disable bang-bang mode for heater  and set PWM limit
    
    ; Fans
    M950 F0 C"fan0" Q500                                ; create fan 0 on pin fan0 and set its frequency
    M106 P0 S0 H-1                                      ; set fan 0 value. Thermostatic control is turned off
    M950 F1 C"HE1" Q500
    M106 P1 S0.75 H-1
    
    
    ; Tools
    M563 P0 S"left spool" D0 H1 F0                        ; define tool 0
    M563 P1 S"right spool" D1 H1 F0                        ; define tool 1
    
    G10 P0 X0 Y0 Z0                                     ; set tool 0 axis offsets
    G10 P1 X0 Y0 Z0                                     ; set tool 1 axis offsets
    G10 P0 R0 S0                                        ; set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C
    G10 P1 R0 S0                                        ; set initial tool 1 active and standby temperatures to 0C
    G10 P1 X0 Y0 Z0                                     ; set tool 1 axis offsets
    G10 P1 R0 S0                                        ; set initial tool 1 active and standby temperatures to 0C
    
    ; Custom settings are not defined
    M307 H1 A518.8 C179.5 D4.1 S1.00 V0.0				; hotend PID tune
    M307 H0 A174.1 C624.2 D0.3 S1.00 V0.0				; bed PID tune
    M575 P1 S3 B57600									; display comms
    

  • Moderator

    How do you have it wired up?

    Did it work at all? What do you mean that it doesn't show up anymore?



  • It's embarrassingly simple. the pin name on my board, an skr 1.4T, was actually just "probe"


  • Moderator

    So this is on an SKR board? You're not giving me a lot to work with here.



  • Yes, an SKR 1.4 turbo. It sees the probe now that I changed the pin name, but now it won't home. It looses position once I run the home command and won't move except to rehome. After homing, the positions are n/a.



  • this thread should be moved to the lpc category

    post your homedelta.g script.


  • Moderator

    @Veti said in Piezo probe not seen SKR 1.4 RRF3:

    this thread should be moved to the lpc category

    Moved.


Log in to reply