[Issue report] Duet 3, Connection lost



  • [Issue report] Connection lost when setting the network gateway manually

    • Environment
      -Duet3 6HC main board (ver0.6)
      -Duet Web Control 3.1.1
      -RepRapFirmware 3.1.1 (2020-05-19b2)

    I am using Duet2 Ethernet/Maestro and Duet3-6HC.

    "Lost connection" occurs often with Duet3.

    The result of the test, ...

    if the network gateway is set manually and execute M98 P"config.g" in the console. then time out + connection lost.

    If you comment on the M554 line, it works good.

    The above symptoms are not found in Duet2.

    Below is the tested config.g and console prints

    ;### config.g #################
    M550 P"Voron30" ; Machine name and Netbios name (can be anything you like)

    M552 P192.168.0.230 S1 ; IP address
    M553 P255.255.255.0 ; Netmask
    M554 P192.168.0.254 ; Gateway
    M586 P0 S1 ; HTTP S0:Disable, S1:Enable
    M586 P1 S0 ; FTP S0:Disable, S1:Enable
    M586 P2 S0 ; Telnet S0:Disable, S1:Enable

    ;### console ##################

        1. PM 8:32:53 Connection established
        1. PM 8:32:30 Connection interrupted, attempting to reconnect...
          HTTP request timed out
        1. PM 8:32:30 M98 P"config.g"
          HTTP request timed out

  • Moderator

    @psyblue said in [Issue report] Duet 3, Connection lost:

    M554 P192.168.0.254 ; Gateway

    Is that the correct gateway address?
    Can you try deleting the entire line and typing again?
    If you send M554 by itself in the console what does it echo back?
    If you leave out the netmask and gateway and set the IP address to all 0's to use DHCP what gateway does M554 report?
    Can you post your full config.g?



  • Thank you for your attention.

    I'm inspecting my network router now. It's hard to debugging.

    • Is that the correct gateway address? -> Yes

    • Can you try deleting the entire line and typing again? -> Yes

    • If you send M554 by itself in the console what does it echo back? ->
      M552
      Ethernet is enabled, configured IP address: 0.0.0.0, actual IP address: 192.168.0.50
      M553
      Net mask: 255.255.255.0
      M554
      Gateway: 0.0.0.0

    • If you leave out the netmask and gateway and set the IP address to all 0's to use DHCP what gateway does M554 report? ->
      M552
      Ethernet is enabled, configured IP address: 0.0.0.0, actual IP address: 192.168.0.50
      M553
      Net mask: 255.255.255.0
      M554
      Gateway: 0.0.0.0

    • Can you post your full config.g? -> Above is the full config.g for test.



  • Same issue with "lost network connection" and Duet3 6HC here...

    Kindly regards,
    Pierre


Log in to reply