X and Y axis moves instead of Extuder



  • Hello together,

    i`m a new Duet/Reprap User and new to this forum. I´m currently facing a strange problem: if i want to extrude filament my x and y axis moves (corexy machine) and not the extruder-stepper. Anythin else works fine. I´m sure that there is a super simple solution for my problem but after reading anything i found in the wiki and in this forum i wasn´t able to find it.
    Here is my config.g:

    ; Configuration file for Duet WiFi (firmware version 3)
    ; executed by the firmware on start-up
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool v3.2.2 on Fri Feb 12 2021 12:56:13 GMT+0100 (Mitteleuropäische Normalzeit)
    
    ; General preferences
    G90                                            ; send absolute coordinates...
    M83                                            ; ...but relative extruder moves
    M550 P"My Printer"                             ; set printer name
    M669 K1                                        ; select CoreXY mode
    
    ; Network
    M551 P                          ; set password
    M552 S1                                        ; enable network
    M586 P0 S1                                     ; enable HTTP
    M586 P1 S0                                     ; disable FTP
    M586 P2 S0                                     ; disable Telnet
    
    ; Drives
    M569 P0 S0                                     ; physical drive 0 goes backwards
    M569 P1 S0                                     ; physical drive 1 goes backwards
    M569 P2 S0                                     ; physical drive 2 goes backwards
    M569 P3 S0                                     ; physical drive 3 goes backwards
    M584 X0 Y1 Z2 E3                           		; set drive mapping
    
    M350 X16 Y16 Z16 E16 I1                        ; configure microstepping with interpolation
    M92 X80.00 Y80.00 Z634,5 E387,37.00              ; set steps per mm
    M566 X900.00 Y900.00 Z60.00 E120.00            ; set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X6000.00 Y6000.00 Z180.00 E1200.00        ; set maximum speeds (mm/min)
    M201 X500.00 Y500.00 Z20.00 E250.00            ; set accelerations (mm/s^2)
    M906 X1000 Y1000 Z1000 E1000 I30                   ; set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30                                        ; Set idle timeout
    
    ; Axis Limits
    M208 X0 Y0 Z0 S1                               ; set axis minima
    M208 X430 Y430 Z450 S0                         ; set axis maxima
    
    ; Endstops
    M574 X1 S1 P"xstop"                            ; configure active-high endstop for low end on X via pin xstop
    M574 Y1 S1 P"ystop"                            ; configure active-high endstop for low end on Y via pin ystop
    M574 Z1 S2 ; Set endstops controlled by probe
    
    ; Z-Probe
    M950 S0 C"exp.heater3"                         ; create servo pin 0 for BLTouch
    M558 P9 C"^zprobe.in" H5 F120 T6000            ; set Z probe type to bltouch and the dive height + speeds
    G31 P500 X36.8 Y-6.2 Z1.580                      ; set Z probe trigger value, offset and trigger height
    M557 X40:430 Y0:430 S40                         ; define mesh grid
    
    ; Heaters
    M308 S0 P"bedtemp" Y"thermistor" T100000 B4138 ; configure sensor 0 as thermistor on pin bedtemp
    M950 H0 C"bedheat" T0                          ; create bed heater output on bedheat and map it to sensor 0
    M307 H0 B0 S1.00                               ; enable PID mode for the bed heater
    M307 H0 R1.084 C389.8 D4.34 S0.70 V12.2
    M140 H0                                        ; map heated bed to heater 0
    M143 H0 S120                                   ; set temperature limit for heater 0 to 120C
    M308 S1 P"e0temp" Y"thermistor" T100000 B4138  ; configure sensor 1 as thermistor on pin e0temp
    M950 H1 C"e0heat" T1                           ; create nozzle heater output on e0heat and map it to sensor 1
    M307 H1 B0 S1.00                               ; disable bang-bang mode for heater  and set PWM limit
    M143 H1 S280                                   ; set temperature limit for heater 1 to 280C
    
    ; Fans
    M950 F0 C"fan0" Q500                           ; create fan 0 on pin fan0 and set its frequency
    M106 P0 S0 H-1                                 ; set fan 0 value. Thermostatic control is turned off
    M950 F1 C"fan1" Q500                           ; create fan 1 on pin fan1 and set its frequency
    M106 P1 S1 H1 T45                              ; set fan 1 value. Thermostatic control is turned on
    
    ; Tools
    M563 P0 S"Volcano" D0 H1 F0                    ; define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0                                ; set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0                                   ; set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C
    
    ; Custom settings
    ; dual Z motors
    M584 X0 Y1 Z2:4 E                              ; two Z motors connected to driver outputs Z and E1
    M671 X-20:520 Y2150:215 S0.5                   ; leadscrews at left (connected to Z) and right (connected to E1) of X axis
    M208 X0:430 Y0:430                            ; X carriage moves from -5 to 205, Y bed goes from 0 to 
    
    ; Miscellaneous
    M575 P1 S1 B57600                              ; enable support for PanelDue
    M501                                           ; load saved parameters from non-volatile memory
    
    
    

    Thank you for your help.
    With kind regards
    Alex



  • Hi,

    First you have two M584 commands in you're config.g.

    M584 X0 Y1 Z2 E3
    
    M584 X0 Y1 Z2:4 E
    

    You also have (,) in you're M92 command.

    M92 X80.00 Y80.00 Z634,5 E387,37.00
    

    These need to be (.).



  • @Rushmere3D
    thank´s that solved my problem. Sry for bothering you.



  • @AlVo94

    No problem at all, glad you're up and running.


Log in to reply