Macro error



  • Hi,

    I'm trying to create a new macro for preheat PLA but after I hit Save Changes I get ,,Could not update file 0:/macros/Preheat for PLA printing!" . What I'm doing wrong?

    Thanks!



  • What are you trying to put into the folder? Can you paste it here?



  • M104 S205 T0; Set extruder temperature to 205
    M140 S55; Set bed temperature to 55



  • Did you start out with..

    ;set PLA temp

    Then put your M104 and M140 after?



  • No, I did not. Now I did like you said and it's working. Why do I need to have that first line? What's the meaning?

    And how do I make to start heating both the bed and the extruder in the same time? When I start the macro temps are set and only bed heats up but I see no reaction from the extruder even after bed reach it's target temp.

    Thanks!



  • I don't know why you need the first line. Not the least bit savvy on the software side of things.

    Probably need to put T0 at the end of your M104. If that doesn't work, try M109 S205 T0.



  • Ok so I found that M104 command is not working but M109 does work. So for everyone who read this topic and want to create preheat macros do like this.

    1. Hit Make new Macro
    2. Name it; example: Preheat PLA
    3. first code line from text box should be : ;preheat PLA

    Now, you have 2 options:
    a) type M109 S205 T0; Set extruder temperature to 205
    M140 S55; Set bed temperature to 55
    In this case, extruder heat up first and after reach it's temp bed will start heat up

    b) type M140 S55; Set bed temperature to 55
    M109 S205 T0; Set extruder temperature to 205
    In this case, both the bed and extruder start to heat up in the same time.

    Thanks number40fan! This topic can be close.



  • Welcome.


Locked
 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.