Start script for modified IDEX with S3D



  • hello,

    I have the following in S3D starting script but when start printing the behavior is not as expected…

    G10 P0 R160 S200
    G10 P1 R160 S200

    T1
    G90 ; set absolute
    G1 X0 Y0 F9000 ; move head to far right bed for purging
    G1 F1500 ; set feedrate
    G1 Z0.2 ; drop z to printing 1st layer height
    G1 X100 E8 ; purge 8mm filament on to edge of bed while running 100mm toward T1 parking position.

    T0
    G90 ; set absolute
    G1 X0 Y119 F9000 ; move head to far left bed for purging
    G1 F1500 ; set feedrate
    G1 Z0.2 ; drop z to printing 1st layer height
    G1 X100 E8 ; purge 8mm filament on to opposite edge of bed while running 100mm toward T0 parking position.

    I wanted T1 selected first and T0 goes immediately to standby upon starting print but what happened was T0 actually starting to heat up first ... it seems I'm missing something in the line that tells the hotend to start heating up...



  • I believe you want M116 - wait until all tools are at temperature, or M116 P# to wait for a specific tool to reach temp.

    https://duet3d.com/wiki/G-code#M116:_Wait



  • As raykholo pointed out, you need to make it wait. What's happening is that it selects T1 but does not wait so immediately after it selects T0. The effect is that it looks like T0 is being selected first. You could reverse the order of T0 and T1 but M116 is probably better.



  • thank you I did reverse the order but also found out that in S3D I process T0 first and then T1 then T0 would heat up first.

    I accidentally process T1 first and then T0 and it would heat up T1 first…

    I guess I will try M116


Locked
 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.