Firmware update chaos



  • I updated to 1.21 and now my extruder motor and x motor are some how swapped. I completely erased the board and started fresh, went back down to 1.19 and it is still doing it. Just note I know some of the config is off because of start fresh. I am just trying to figure out what is up.

    ; Drives
    M569 P0 S1                     ; Drive 0 goes forwards
    M569 P1 S0                     ; Drive 1 goes backwards
    M569 P2 S0; Drive 2 goes forwards
    M569 P3 S1                     ; Drive 3 goes forwards
    M350 X32 Y32 Z32 E32 I1        ; Configure microstepping with interpolation
    M92 X160 Y160 Z4000 E420         ; Set steps per mm
    M566 X900 Y900 Z12 E120        ; Set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X6000 Y6000 Z180 E1200    ; Set maximum speeds (mm/min)
    M201 X1000 Y1000 Z1000 E250        ; Set accelerations (mm/s^2)
    M906 X1000 Y1000 Z1000 E1000 I30   ; Set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S5                         ; Set idle timeout
    
    ; Axis Limits
    M208 X0 Y0 Z0 S1               ; Set axis minima
    M208 X320 Y320 Z380 S0         ; Set axis maxima
    
    ; Endstops
    M574 X1 Y2 Z0 S0               ; Set active low endstops
    
    ; Z-Probe
    M558 P4 X0 Y0 Z1 I1 H5 F120 T6000 ; Set Z probe type to unmodulated, the axes for which it is used and the dive height + speeds
    G31 P500 X42 Y20 Z2.5          ; Set Z probe trigger value, offset and trigger height
    M557 X15:305 Y15:305 S20       ; Define mesh grid
    
    ; Heaters
    M305 P0 T100000 B4138 C0 R4700 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 0
    M143 H0 S120                   ; Set temperature limit for heater 0 to 120C
    M305 P1 T100000 B4138 C0 R4700 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 1
    M143 H1 S280                   ; Set temperature limit for heater 1 to 280C
    
    ; Fans
    M106 P0 S0.3 I0 F500 H-1       ; Set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned off
    M106 P1 S1 I0 F500 H1 T45      ; Set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on
    M106 P2 S1 I0 F500 H1 T45      ; Set fan 2 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on
    
    ; Tools
    M563 P1 D0 H1                  ; Define tool 1
    G10 P1 X0 Y0 Z0                ; Set tool 1 axis offsets
    G10 P1 R0 S0                   ; Set initial tool 1 active and standby temperatures to 0C
    
    ; Custom settings are not configured
    
    ; Miscellaneous
    T1                             ; Select first tool 
    


  • My corexy config.g is like this if it helps…

    ; Drives
    M667 S1 ; corexy mode
    M564 H0
    M569 P0 S0 ; Drive 0 goes backwards
    M569 P1 S0 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P2 S1 ; Drive 2 goes backwards
    M569 P3 S1 ; Drive 3 goes forwards
    M569 P4 S0 ; Drive 4 goes forwards
    M350 X16 Y16 Z16 E16:16 I1 ; Configure microstepping without interpolation
    M92 X80 Y80 Z400 E400:400 ; Set steps per mm
    M566 X1000 Y1000 Z500 E1000:1000 ; Set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X75000 Y75000 Z1000 E5000:5000 ; Set maximum speeds (mm/min)
    M201 X5000 Y5000 Z1000 E5000:5000 ; Set accelerations (mm/s^2)
    M906 X1000 Y1000 Z1000 E700:700 I30 ; Set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30 ; Set idle timeout


  • administrators

    @flippnswitchez:

    I updated to 1.21 and now my extruder motor and x motor are some how swapped. I completely erased the board and started fresh, went back down to 1.19 and it is still doing it. Just note I know some of the config is off because of start fresh. I am just trying to figure out what is up.

    Which motor driver connectors do you have the stepper motor cables plugged in to? As you don't have a M584 command in config.g to change the mapping, it sounds to me that you have the X motor plugged into the E0 driver output, and vice versa.



  • Well, that is a little embarrassing lol. Not sure how that happened…Thank you!


Locked
 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.