Wifi Problem with Latest Firmware 2.02 RC3



  • I accidentically hit a macro, that killed my wifi settings.
    Now i cant get the wifi connected again.

    In my configuration i commented the M552 S1 out.

    And with everything i try, with M552 i get this:
    WiFi module is being started

    With M587: Failed to retrieve network list

    I cant even delete my Network with M588.
    Failed to remove SSID from remembered list

    Where am i stuck?

    Here is an output of the M112:
    *=== Diagnostics ===
    RepRapFirmware for Duet 2 WiFi/Ethernet version 2.02RC3(RTOS) running on Duet WiFi 1.02 or later
    Board ID: 08DGM-9568A-F23SD-6JTDG-3SD6M-1UNZD
    Used output buffers: 1 of 20 (10 max)
    === RTOS ===
    Static ram: 28532
    Dynamic ram: 98488 of which 0 recycled
    Exception stack ram used: 288
    Never used ram: 3764
    Tasks: NETWORK(ready,1872) HEAT(blocked,1232) MAIN(running,3564)
    Owned mutexes:
    === Platform ===
    Last reset 00:03:30 ago, cause: software
    Last software reset time unknown, reason: Heat task stuck, spinning module FilamentSensors, available RAM 3684 bytes (slot 3)
    Software reset code 0x00ad HFSR 0x00000000 CFSR 0x00000000 ICSR 0x0043d80f BFAR 0xe000ed38 SP 0x2000546c Task 0x4e49414d
    Stack: 00447489 0043c032 01000000 00000000 00000000 00000000 00000000 3e178897 3e1cd04f 41880000 3e3a37fb 3e63932a 3e924c1e 3c36f241 3eccd06f bdd86988 3f800000 c0a00000 00000000 60000010 0043c033 20002bb0 00432f63
    Error status: 0
    Free file entries: 10
    SD card 0 detected, interface speed: 20.0MBytes/sec
    SD card longest block write time: 0.0ms, max retries 0
    MCU temperature: min 42.4, current 42.7, max 42.9
    Supply voltage: min 0.6, current 0.6, max 0.6, under voltage events: 0, over voltage events: 0
    Driver 0: ok, SG min/max not available
    Driver 1: ok, SG min/max not available
    Driver 2: ok, SG min/max not available
    Driver 3: ok, SG min/max not available
    Driver 4: ok, SG min/max not available
    Date/time: 1970-01-01 00:00:00
    Cache data hit count 298719687
    Slowest loop: 0.18ms; fastest: 0.06ms
    === Move ===
    Hiccups: 0, StepErrors: 0, LaErrors: 0, FreeDm: 240, MinFreeDm: 240, MaxWait: 0ms, Underruns: 0, 0
    Scheduled moves: 0, completed moves: 0
    Bed compensation in use: none
    Bed probe heights: 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000
    === Heat ===
    Bed heaters = 0 -1 -1 -1, chamberHeaters = -1 -1
    === GCodes ===
    Segments left: 0
    Stack records: 1 allocated, 0 in use
    Movement lock held by null
    http is idle in state(s) 0
    telnet is idle in state(s) 0
    file is idle in state(s) 0
    serial is ready with "M122" in state(s) 0
    aux is idle in state(s) 0
    daemon is idle in state(s) 0
    queue is idle in state(s) 0
    autopause is idle in state(s) 0
    Code queue is empty.
    === Network ===
    Slowest loop: 0.18ms; fastest: 0.00ms
    Responder states: HTTP(0) HTTP(0) HTTP(0) HTTP(0) FTP(0) Telnet(0) Telnet(0)
    HTTP sessions: 0 of 8

    • WiFi -
      Network state is starting
      WiFi module is disabled
      Failed messages: pending 0, notready 0, noresp 0
      Socket states: 0 0 0 0 0 0 0 0
      === Expansion ===
      ok*


  • Okay i solved my problem now.
    Forgot to flash the Firmware on the Wifi Module with M997 S1.
    Only flashed the main Firmware!


Log in to reply