Macros don't show up on the PanelDue



  • I checked the firmware and it is 1.15c. Also, this the line I use in the config file to create U and V :

    M584 X0 Y1 Z2 U3 V4 E5:6:7:8:9 ; Create U and V axes

    I can see the the U and V homing buttons on the web interface, but not on the PanelDue.


  • administrators

    Does the machine name show up on PanelDue?

    Please try PanelDue firmware version 1.16beta2.



  • I upgraded the firmware. Still the same issue. Here are some pictures of the PanelDue and the web interface:


  • administrators

    Your temperature readings look odd and i am wondering whether your configuration is resulting in a status message that PanelDue is failing to parse. Please share your config.g file.



  • I've disabled the heaters in the config file. Please take a look:

    ; General preferences
    M111 S0 ; Debugging off
    G21 ; Work in millimetres
    G90 ; Send absolute coordinates…
    M555 P1 ; Set firmware compatibility to look like RepRapFirmare

    M584 X0 Y1 Z2 U3 V4 E5:6:7:8:9 ; Create U and V axes
    M208 X0 Y0 Z-10 U-10 V-10 E0:0:0:0:0 S1 ; Set axis minima
    M208 X250 Y615 Z50 U400 V400 E1:1:1:1:1 S0 ; Set axis maxima

    ; Endstops
    M574 X1 Y1 Z1 U1 V1 E1:1:1:1:1 S0 ; Define active S0=LOW or S1=HIGH microswitches

    ; Drives
    M569 P0 S0; Drive 0 goes forwards
    M569 P1 S0; Drive 1 goes forwards
    M569 P2 S1; Drive 2 goes forwards
    M569 P3 S0; Drive 3 goes forwards
    M569 P4 S0; Drive 4 goes forwards
    M569 P5 S1; Drive 5 goes forwards
    M569 P6 S1; Drive 6 goes forwards
    M569 P7 S1; Drive 7 goes forwards
    M569 P8 S1; Drive 8 goes forwards
    M569 P9 S1; Drive 9 goes forwards

    M350 X16 Y16 Z16 U16 V16 E16:16:16:16:16 I1 ; Configure microstepping with interpolation
    M92 X320 Y320 Z640 U1066.66 V1066.66 E100💯100💯100 ; Set steps per mm
    M566 X500 Y500 Z1000 U300 V300 E1000:1000:1000:1000:1000 ; Set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X5000 Y5000 Z1000 U1000 V1000 E1000:1000:1000:1000:1000 ; Set maximum speeds (mm/min)
    M201 X200 Y200 Z200 U200 V200 E200:200:200:200:200 ; Set accelerations (mm/s^2)
    M906 X1200 Y1900 Z800 U1600 V1600 E800:800:800:800:800 I20 ; Set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S60 ; Set idle timeout

    ; Heaters
    M307 H0 A-1 C-1 D-1
    M307 H1 A-1 C-1 D-1
    M307 H2 A-1 C-1 D-1
    M307 H3 A-1 C-1 D-1
    M307 H4 A-1 C-1 D-1
    M307 H5 A-1 C-1 D-1
    M307 H6 A-1 C-1 D-1
    M307 H7 A-1 C-1 D-1

    ; Detach Fans
    M106 P0 H-1
    M106 P1 H-1
    M106 P2 H-1
    M106 P3 H-1
    M106 P4 H-1
    M106 P5 H-1
    M106 P6 H-1
    M106 P7 H-1

    ; Network
    M550 PAAA ; Set machine name
    M551 Paaa ; Set password
    M552 P0.0.0.0 S1 ; Enable network and acquire dynamic address via DHCP


  • administrators

    Thanks, using your config.g file I can replicate the problem. Investigating now.


  • administrators

    It's a bug in DuetWiFiFirmware. Will be fixed in 1.18RC2.



  • Awesome. Thanks for your time and your responsiveness. I'm just wondering when you are planning to release 1.18RC2?


  • administrators

    @PayTor:

    Awesome. Thanks for your time and your responsiveness. I'm just wondering when you are planning to release 1.18RC2?

    Tomorrow I hope.


  • administrators

    I have just released version 1.18RC2.



  • I just updated the firmware to 1.18RC2 and the issue is fixed. Thank you so much for the help!


Log in to reply