X axis moves when Y axis is moves



  • i dont know if i changed something to make it do this but then i tell the X axis to move it moves but then i tell the Y axis to move they both move. i did a print and it came out oval.

    ; Configuration file for Duet WiFi (firmware version 1.21)
    ; executed by the firmware on start-up
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool v2 on Sat Jul 27 2019 20:00:04 GMT-0700 (Pacific Daylight Time)

    ; General preferences
    G90 ; Send absolute coordinates...
    M83 ; ...but relative extruder moves

    ; Network
    M550 P"My Printer" ; Set machine name
    M552 S1 ; Enable network
    ;*** Access point is configured manually via M587
    M586 P0 S1 ; Enable HTTP
    M586 P1 S0 ; Disable FTP
    M586 P2 S0 ; Disable Telnet

    ; Drives
    M569 P0 S0 ; Physical drive 0 goes backwards
    M569 P1 S1 ; Physical drive 1 goes forwards
    M569 P2 S0 ; Physical drive 2 goes forwards
    M569 P3 S0 ; Physical drive 3 goes forwards
    M569 P4 S0 ; physical drive 4 goes forwards
    M584 X0 Y1 Z2 E3:4 ; set drive mapping
    M350 X16 Y16 Z16 E16 I1 ; Configure microstepping with interpolation
    M92 X80.00 Y80.00 Z400.00 E415.00 ; Set steps per mm
    M566 X900.00 Y900.00 Z12.00 E120.00 ; Set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X6000.00 Y6000.00 Z180.00 E1200.00 ; Set maximum speeds (mm/min)
    M201 X500.00 Y500.00 Z20.00 E250.00 ; Set accelerations (mm/s^2)
    M906 X800.00 Y1000.00 Z950.00 E800.00 I30 ; Set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30 ; Set idle timeout

    ; Axis Limits
    M208 X0 Y0 Z-2 S1 ; Set axis minima
    M208 X500 Y500 Z500 S0 ; Set axis maxima

    ; Endstops
    M574 X1 Y1 S1 ; Set active high endstops

    ; Z-Probe
    M574 Z1 S2 ; Set endstops controlled by probe
    M307 H7 A-1 C-1 D-1 ; Disable heater on PWM channel for BLTouch
    M558 P9 H5 F400 T6000 ; Set Z probe type to bltouch and the dive height + speeds
    M558 H30 ;*** Remove this line after delta calibration has been done and new delta parameters have been saved
    G31 P500 X-47 Y0 Z2.570 ; Set Z probe trigger value, offset and trigger height
    M556 S50 X25 Y0 Z0 ; Set orthogonal axis compensation parameters
    M557 X15:475 Y15:475 S20 ; Define mesh grid

    ; Heaters
    M305 P0 T100000 B4138 R4700 ; set thermistor + ADC parameters for heater 0
    M143 H0 S120 ; set temperature limit for heater 0 to 120C
    M305 P1 T100000 B4138 R4700 ; set thermistor + ADC parameters for heater 1
    M143 H1 S280 ; set temperature limit for heater 1 to 280C
    M305 P2 T100000 B4725 C7.060000e-8 R4700 ; set thermistor + ADC parameters for heater 2
    M143 H2 S280 ; set temperature limit for heater 2 to 280C

    ; Fans
    M106 P0 S0 I0 F500 H T45 ; Set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on
    M106 P1 S1 I0 F500 H1 T45 ; Set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on

    ; Tools
    M563 P0 D0 F0 ; define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0 ; set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0 ; set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C
    M563 P1 S"Main" D1 H2 F0 ; define tool 1
    G10 P1 X0 Y0 Z0 ; set tool 1 axis offsets
    G10 P1 R0 S0 ; set initial tool 1 active and standby temperatures to 0C

    ; Automatic power saving
    M911 S10 R11 P"M913 X0 Y0 G91 M83 G1 Z3 E-5 F1000" ; Set voltage thresholds and actions to run on power loss

    ; Custom settings are not configured

    ; Miscellaneous
    M501 ; Load saved parameters from non-volatile memory



  • @Government_Bacon said in X axis moves when Y axis is moves:

    M556 S50 X25 Y0 Z0 ; Set orthogonal axis compensation parameters

    remove this line

    @Government_Bacon said in X axis moves when Y axis is moves:

    M305 P0 T100000 B4138 R4700 ; set thermistor + ADC parameters for heater 0
    M305 P1 T100000 B4138 R4700 ; set thermistor + ADC parameters for heater 1

    B4138 is the default and prob wrong. replace with the correct beta value for your thermistor



  • Hi,

    I don't think it matters but it would not hurt to include a M669 command.

    And the M558 H30 command doesn't need to be there.

    And for the sake of clarity the M501 command doesn't load parameters from non-volatile memory but rather executes the commands in the config-override.g file

    Frederick



  • @Veti i am not using the heaters i have a silicon heat bead that plugs in to the wall and i had problems with the first heater port so im using the second heater port



  • @Government_Bacon said in X axis moves when Y axis is moves:

    M143 H1 S280 ; set temperature limit for heater 1 to 280C

    But the second port is also B4138 in your config.
    also
    M143 H1 S280 ; set temperature limit for heater 1 to 280C
    is not good for a bed as a max temperature.


Log in to reply