Delta Calibration G32 inconsistent between runs



  • Is it normal to get different values from subsequent runs of G32? for example when I run at first start its not unusual for me to get a range between 3.00 and 0.03 before and after. But running it immediately again my numbers are closer together like 0.04 and 0.03.

    I thought that every time this is run the previous data is thrown out, thus it's not calibrated when calibrating. Why would I get vastly different numbers. when run back to back?

    I run this before every print and I am chasing down the occasional issue where I get a tilted first layer. Does not happen all the time, but sometimes its way off. My mesh compensation map is usually pretty consistent.



  • The previous points sampled are thrown out... but... the prior run got Z0 quite close. The next run will refine from that closeness.

    I.E. this is normal.

    When you get a tilted first layer, can you look back through the console log and see what the "after" was?



  • Ahah, so does that zero closeness get thrown out on power down?

    Is there a command that can be added to bed.g to probe a single center point and set zero close and then probe the remaining pints for tilt ?



  • @infamous_panda said in Delta Calibration G32 inconsistent between runs:

    Ahah, so does that zero closeness get thrown out on power down?

    Yes. And/or if the motors are powered off.

    Is there a command that can be added to bed.g to probe a single center point and set zero close and then probe the remaining pints for tilt ?

    Yes. It is literally called "single Z probe". BUT... the machine doesn't care how far off it was before, during a multi point probe. There is no reason to chase this.


Log in to reply