cant level bed z probe not triggered during probing move



  • im not using a z probe im using ezabl from my cr10 on my tronxy x5sa400 with duet wifi board on 2.05 firmwire

    ; Configuration file for Duet WiFi (firmware version 2.03)
    ; executed by the firmware on start-up
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool v2.1.8 on Fri Mar 27 2020 20:54:16 GMT+0000 (Greenwich Mean Time)

    ; General preferences
    G90 ; send absolute coordinates...
    M83 ; ...but relative extruder moves
    M550 P"Tronxy x5sa 400" ; set printer name

    M667 S1 ; select CoreXY mode

    ; Network
    M552 S1 ; enable network
    M586 P0 S1 ; enable HTTP
    M586 P1 S1 ; enable FTP
    M586 P2 S0 ; disable Telnet

    ; Drives
    M569 P0 S1 ; physical drive 0 goes forwards
    M569 P1 S0 ; physical drive 1 goes backwards
    M569 P2 S0 ; physical drive 2 goes backwards
    M569 P3 S1 ; physical drive 3 goes forwards
    M584 X0 Y1 Z2 E3 ; set drive mapping
    M350 X16 Y16 Z16 E16 I1 ; configure microstepping with interpolation
    M92 X80.00 Y80.00 Z400.00 E98.00 ; set steps per mm
    M566 X600.00 Y600.00 Z12.00 E120.00 ; set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X6000.00 Y6000.00 Z180.00 E1500.00 ; set maximum speeds (mm/min)
    M201 X3000.00 Y3000.00 Z100.00 E10000.00 ; set accelerations (mm/s^2)
    M906 X950 Y950 Z950 E950 I30 ; set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30 ; Set idle timeout

    ; Axis Limits
    M208 X0 Y0 Z0 S1 ; set axis minima
    M208 X400 Y400 Z400 S0 ; set axis maxima

    ; Endstops
    M574 X1 Y1 Z1 S0 ; set active low and disabled endstops

    ; Z-Probe
    M558 P1 H5 F120 T6000 ; set Z probe type to unmodulated and the dive height + speeds
    G31 P500 X-35 Y0 Z2.5 ; set Z probe trigger value, offset and trigger height
    M557 X15:385 Y15:385 S40 ; define mesh grid

    ; Heaters
    M305 P0 T100000 B4092 R4700 ; set thermistor + ADC parameters for heater 0
    M143 H0 S120 ; set temperature limit for heater 0 to 120C
    M305 P1 T100000 B4092 R4700 ; set thermistor + ADC parameters for heater 1
    M143 H1 S280 ; set temperature limit for heater 1 to 280C

    ; Fans
    M106 P0 S0 I0 F500 H-1 ; set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned off
    M106 P1 S1 I0 F500 H1 T45 ; set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on

    ; Tools
    M563 P0 D0 H1 F0 ; define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0 ; set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0 ; set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C

    ; Custom settings are not defined

    ; Miscellaneous
    M911 S10 R11 P"M913 X0 Y0 G91 M83 G1 Z3 E-5 F1000" ; set voltage thresholds and actions to run on power loss


  • Moderator

    Does it work when you test it like this?

    https://duet3d.dozuki.com/Wiki/Test_and_calibrate_the_Z_probe

    When exactly do you get the error?



  • it works till i hit G30 S-1 homing works


  • Moderator

    I'm not really familiar with ezabl. What kind of probe is it and how do you have it connected?



  • its connected to z end stop and is either a inductive or capacitive sensor but has external power source
    https://www.th3dstudio.com/product/ezabl-pro-plug-print-auto-bed-leveling-kit/
    i have older model


  • Moderator



  • thanks for your help think i found my answer here i think gonna check to see if i have polarity wrong https://forum.duet3d.com/topic/8771/ezabl-mini-direct-connect-z-probe-from-th3d/4

    will check it out tomorrow as it late


Log in to reply