Axis moving together



  • Ok so I am updating the board on a 3dstuffmaker Mega Prusa to the Duet. For some reason when I go to move the x axis both the x and y axis moves. I'm not sure if this is a wiring issue or a software problem. Thanks for helping.


  • administrators

    Sounds like an error in the config.g file. The Prusa is a Cartesian printer, but it sounds to me that your config.g file is set up for a CoreXY printer. I suggest you generate a new config.g file using https://configurator.reprapfirmware.org/. If the problem persists, post your config.g file.



  • Ok so the new config.g obtained by the last step is working on Cartesian coordinates now. However my z end stop is not responding, my extruder just crashes into build plate. I've tried active high and active low setting but same response. My x and y are on active high and are the same type of opto sensors. The opto sensor has an led on it that is lit when not tripped, I see this led go off when the flag passes between the sensor but I don't think the board is processing the signal right.
    Thanks



  • @DavidThune:

    Ok so the new config.g obtained by the last step is working on Cartesian coordinates now. However my z end stop is not responding, my extruder just crashes into build plate. I've tried active high and active low setting but same response. My x and y are on active high and are the same type of opto sensors. The opto sensor has an led on it that is lit when not tripped, I see this led go off when the flag passes between the sensor but I don't think the board is processing the signal right.
    Thanks

    Can you post you homeZ and homeall files. BTW, end stops are only checked during homing. If you try to move Z negative before it has been homed, it will crash.


  • administrators


Log in to reply