Bltouch z height offset problem



  • Hello
    i am following this forum since long time but first time i open a treat.
    i builded my own 3d printer and i am trying to make it run for the first time. (its very similar like CREALITY CR-10 S4)
    i have installed bltouch and its working fine.
    my only problem is i am trying to set z height offset but what ever i enter it dosent change anything and nozzle is always on the air.
    This treat may be opened before but i couldnt find it

    below is my config file and bedg file

    ; Configuration file for Duet WiFi (firmware version 1.17)
    ; executed by the firmware on start-up
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool on Sun Oct 01 2017 12:43:57 GMT+0300 (Turkey Standard Time)

    ; General preferences
    M111 S0 ; Debugging off
    G21 ; Work in millimetres
    G90 ; Send absolute coordinates…
    M83 ; ...but relative extruder moves
    M555 P2 ; Set firmware compatibility to look like Marlin
    M208 X0 Y0 Z0 S1 ; Set axis minima
    M208 X380 Y380 Z470 S0 ; Set axis maxima

    ; Endstops
    M574 X1 Y1 S0 ; Define active high microswitches
    M557 X50:330 Y50:330 S40 ; Define mesh grid

    ; BL-Touch
    M307 H3 A-1 C-1 D-1 ; reserve pin 21 for M42 or servo use
    M558 P4 X0 Y0 Z1 H3 F200 T5000
    G31 P25 X35 Y0 Z3.5 ; Set Z probe trigger value, offset and trigger height

    ; Drives
    M569 P0 S0 ; Drive 0 goes forwards
    M569 P1 S0 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P2 S1 ; Drive 2 goes forwards
    M569 P3 S1 ; Drive 3 goes forwards
    M350 X32 Y32 Z32 E32 I1 ; Configure microstepping with interpolation
    M92 X199 Y160 Z3197 E860 ; Set steps per mm
    M566 X900 Y900 Z24 E300 ; Set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X13500 Y13500 Z180 E2400 ; Set maximum speeds (mm/min)
    M201 X1000 Y1000 Z100 E1000 ; Set accelerations (mm/s^2)
    M906 X1800 Y1800 Z1500 E1000 I30 ; Set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30 ; Set idle timeout

    ; Heaters
    M143 S260 ; Set maximum heater temperature to 260C
    M305 P0 T100000 B3950 C0 R4700 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 0
    M305 P1 T100000 B3950 C0 R4700 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 1

    ; Tools
    M563 P0 D0 H1 ; Define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0 ; Set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0 ; Set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C

    ; Network
    M550 PTEVO ; Set machine name
    M551 Pakrepakrep ; Set password
    M552 S1 ; Enable network
    M587 SBosas-Laboratuvar P"B0s4A4s1234" ; Configure access point. You can delete this line once connected
    M586 P0 S1 ; Enable HTTP
    M586 P1 S0 ; Disable FTP
    M586 P2 S0 ; Disable Telnet

    ; Fans
    M106 P0 S0 I0 F500 H-1 ; Set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned off
    M106 P1 S1 I0 F500 H1 T50 ; Set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on

    ; Custom settings are not configured

    ; Miscellaneous
    M501 ; Load saved parameters from non-volatile memory

    BED G

    ; bed.g
    ; called to perform automatic bed compensation via G32
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool on Sun Oct 01 2017 12:43:04 GMT+0300 (Turkey Standard Time)

    ; Clear any bed transform
    M561

    ; Home all axes
    G28

    ; Deploy the mechanical Z probe
    M98 Pdeployprobe.g

    ; Probe the bed at 5 points
    G30 P0 X50 Y50 H0 Z-99999
    G30 P1 X50 Y330 H0 Z-99999
    G30 P2 X330 Y330 H0 Z-99999
    G30 P3 X330 Y50 H0 Z-99999
    G30 P4 X190 Y190 H0 Z-99999 S
    ; Retract the mechanical Z probe
    M98 Pretractprobe.g


  • administrators

    Use the Z parameter in the G31 command to set trigger height; but don't forget that if there is an M501 command in config.g then the value in config-override.g overrides the one in config.g. You can update the one in config-override.g by sending the appropriate G31 command (e.g. G31 Z3.0) followed by M500.



  • İ just adjusted and its working. İ just wonder can you check my firmware to see if there is a mistake. Mainly i need help in termistor section!


 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.