DuetWifi driving me crazy



  • Okay, so I got the board installed and started to do the configuration. Then the problems started. I can't seem to upload the files to the SD card over the WiFi, and the config files on the SD card are not acknowledged. When connecting through the Machine control of S3D it says that the config files are missing.
    In the beginning the files were seen and I could click edit and make changes, but when I saved the changes nothing happened. The files stayed the same as before the editing. Then things just went down hill from there. I can't upload anything to the Duet through the Web interface, just keep getting AJAX errors, and like I said although all the files are on the SD card in the right folders nothing is recognized. I have formatted the SD card and put the folders and files back on. I have then used different cards with the same results. I am I supposed to use a certain "image" that is formatted a certain way or what am I doing wrong. I hope that it isn't my board, but I doubt that. It seems like I am missing something (probably simple) that is keeping me from finishing this install.
    I accept that I won't be printing any Halloween decorations like I intended to, but I would like to do some things for my son's Birthday on the 11th!!
    Thanks in advance for any advice and help.



  • What version of the web interface are you using? I know the beta has these issues you are explaining.



  • 1.12



  • Which one is stable?



  • That version is fine. I'm not sure what your issue is then. I'm sure David will chime in soon.



  • I restarted everything again, now things are half-way working again. I can control the carriage and heat things up, Just can't change any of the system files without uploading them from the computer. Also that is the only way that I can upload a file to print, to the system folder, the gcode folder doesn't seem to exist to the Duet. If I could get that working then I think it would be smoother sailing 😉


  • administrators

    Have a look at the card structure on the SD card do you have a /sys and /gcode folder?


  • administrators

    Hi, here are a couple of things to check:

    1. If you connect Pronterface or S3D over USB and send M503, what response do you get? It should print the contents of config.g. The only folder and file you need on the SD card for that to work is sys/config.g.

    2. Run M122 and look in the Platform Diagnostics section. After the "Free file entries" line there should be a line like this:

    SD card 0 detected, interface speed: 20.0MBytes/sec

    Do you see that line?


  • administrators

    Our posts crossed. It sounds to me that your SD card is working OK now but you can't edit or upload files over WiFi. Is that what you are now finding? Does the System File Editor list the files in /sys, and does the GCode Files page list the files in /gcodes?



  • M503 now sends the config file, which is now working, just can't edit it from the Web interface.

    M122 shows me what you posted (among other things).



  • The card works, I am running
    Firmware Name:
    RepRapFirmware for Duet WiFi
    Firmware Version:
    1.15e (2016-10-02)
    WiFi Server Version:
    1.02
    Web Interface Version:
    1.12

    I went back to the 1.15e to see if it was maybe the 1.16 beta that was causing problems.



  • Here is the complete diagnostic file incase it helps:

    READ: === Diagnostics ===
    READ: Used output buffers: 1 of 32 (11 max)
    READ: === Platform ===
    READ: Memory usage:
    READ: Program static ram used: 19284
    READ: Dynamic ram used: 83084
    READ: Recycled dynamic ram: 32
    READ: Current stack ram used: 2752
    READ: Maximum stack ram used: 4108
    READ: Never used ram: 24564
    READ: Last reset 00:18:26 ago, cause: external
    READ: Error status: 0
    READ: Bed probe heights: 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000
    READ: Free file entries: 10
    READ: SD card 0 detected, interface speed: 20.0MBytes/sec
    READ: SD card longest block write time: 0.0ms
    READ: MCU temperature: min 30.9, current 32.4, max 35.7
    READ: Supply voltage: min 1.0, current 1.0, max 1.1, under voltage events: 0, over voltage events: 0
    READ: Slowest main loop (seconds): 0.004517; fastest: 0.000000
    READ: === Move ===
    READ: MaxReps: 0, StepErrors: 0, MaxWait: 0ms, Underruns: 0, 0
    READ: === Heat ===
    READ: Bed heater = 0, chamber heater = -1
    READ: Heater 1 is on, I-accum = 0.0
    READ: === GCodes ===
    READ: Move available? no
    READ: Stack pointer: 0 of 5
    READ: macro is idle
    READ: http is idle
    READ: telnet is idle
    READ: serial is ready with "M122"
    READ: aux is idle
    READ: file is idle
    READ: === Network ===
    READ: WiFiServer is running
    READ: SPI underruns 0, overruns 0
    READ: === Webserver ===
    READ: HTTP sessions: 1 of 8
    READ: ok
    SENT: M105
    READ: ok T:24.7 B:22.4
    SENT: M105
    READ: ok T:24.8 B:22.4
    SENT: M105
    READ: ok T:24.7 B:22.4



  • @dc42:

    Our posts crossed. It sounds to me that your SD card is working OK now but you can't edit or upload files over WiFi. Is that what you are now finding? Does the System File Editor list the files in /sys, and does the GCode Files page list the files in /gcodes?

    That is correct.
    The system file editor now lists the /sys files, but the Gcode files are not listed in the /gcode



  • What web browser are you using?



  • windows edge



  • Try using chrome or firefox. I haven't used windows edge but I know safari doesn't work well, and historically microsoft browsers are the worst in terms of supporting new features and frameworks.



  • But I just tried Firefox, I can now edit the config files with that and it saves them. Still can't see the gcodes file….



  • which is a step in the right direction, I can edit the configuration, just can't upload anything to print.



  • okay, found out what the problem was. The folder was named "gcodes-ormerod", apparently that is wrong and it must be just gcodes…. would love a slap forehead emoji right now...



  • can't tell my wife I have spent most of the day on this and it was a simple file name change…


Locked
 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.