Smart Effector Not Triggering



  • my smart effector is not triggering. on power up it flashes twice as it should, i have checked the wiring and i have continuity on all four wires, and i have also removed my nimble from it.
    anything else i should be checking?

    M555 P2 ; Set firmware compatibility to look like Marlin

    ;*** The homed height is deliberately set too high in the following - you will adjust it during calibration.
    M665 R106.3 L215.82 B102 H260 ; Set delta radius, diagonal rod length, printable radius and homed height
    M666 X0 Y0 Z0 ; Put your endstop adjustments here, or let auto calibration find them
    M208 Z-0.1 S1 ; Set minimum Z

    ; Endstops
    M574 X2 Y2 Z2 S0 ; Set active low endstops
    M558 P5 R0.4 F1000 ; Set Z probe type to effector, the axes for which it is used and the dive height + speeds
    G31 P100 X0 Y0 Z-0.1 ; Set Z probe trigger value, offset and trigger height
    M557 R85 S20 ; Define mesh grid

    ; Drives
    M569 P0 S1 ; Drive 0 goes forwards
    M569 P1 S1 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P2 S1 ; Drive 2 goes forwards
    M569 P3 S1 ; Drive 3 goes forwards
    M350 X16 Y16 Z16 E16 I0 ; Configure microstepping without interpolation
    M92 X100 Y100 Z100 E2400 ; Set steps per mm
    M566 X36000 Y36000 Z36000 E36 ; Set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X1080000 Y1080000 Z1080000 E1200 ; Set maximum speeds (mm/min)
    M201 X3000 Y3000 Z3000 E120 ; Set accelerations (mm/s^2)
    M906 X1500 Y1500 Z1500 E500 I30 ; Set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30 ; Set idle timeout

    ; Heaters
    ;M301 H0 S1.00 P10 I0.1 D200 T0.4 W180 B30 ; Use PID on bed heater (may require further tuning)
    ;M301 H1 S1.00 P10 I0.1 D200 T0.4 W180 B30
    M305 P0 X201 ; Set thermistor bed
    M143 H0 S120 ; Set temperature limit for heater 0 to 120C
    M305 P1 X200 ; Set thermistor hotend
    M143 H1 S280 ; Set temperature limit for heater 1 to 280C

    ; Tools
    M563 P0 D0 H1 ; Define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0 ; Set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0 ; Set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C

    ; Network
    M550 PMagKossel ; Set machine name
    M552 S1 ; Enable network
    M587 S"NETGEAR81" P"o8346969" I192.168.1.101 J192.168.1.254 K255.255.255.0 ; Configure access point and IP addresses. You can delete this line once connected
    M586 P0 S1 ; Enable HTTP
    M586 P1 S0 ; Disable FTP
    M586 P2 S0 ; Disable Telnet

    ; Fans
    M106 P0 S0 I0 F500 H-1 ; Set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned off
    M106 P1 S0 I0 F500 H-1 ; Set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned off
    M106 P2 S1 I0 F500 H1 T45 ; Set fan 2 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on

    ; Custom settings are not configured


  • administrators

    Does the green led flash when you tap the nozzle upwards? If it doesn't, ask for the effector to be replaced.



  • it does not. i will contact filastruder then. thanks.


 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.