Z axes doing a weird thing.



  • I have a d-bot machine which I think is a core X-Y. X and Y work great. The Z axes actually jogs from one side to the other. In other words when I move the Z axes one stepper turns then the other turns,they both don"t turn at the same time. I have searched for answers but have found nothing.
    Again Thank you for any help.


  • administrators

    What type are your Z motors, how have you connected them to the Duet, and what current have you set them to in M906?



  • They are Model 42HD4027-01 Rated currant 1.5A Step angle 1.8 Voltage 3.3 Holding torque 400mN
    set currant to 1a,connected to Drive 2 option B



  • Hold on I just noticed the wiring color connections on the board are not the same as on my steppers. Let me change that and will get back to you.

    Thanks


  • administrators

    @TraneMan:

    They are Model 42HD4027-01 Rated currant 1.5A Step angle 1.8 Voltage 3.3 Holding torque 400mN
    set currant to 1a,connected to Drive 2 option B

    What is Drive 2 option B? Are you using Duet electronics, or something else?



  • I am using a Duet wifi, upper right corner of the wiring diagram it says Drive 2 then you have option A - 1- Z motor and Option B- 2-Z motors in series .



  • I am sorry, I figured it out today. My lead screws were way out of adjustment and binding the build plate.
    All stepper motors work good. Now on to getting the end switches working lol.

    Sorry to take up your time.


Log in to reply