FW Stack & HW Dwgs?



  • @dc42:

    The second one is correct. I suggest you upload iap4e.bin first in case the version already on your SD card is very old.

    David,

    Thanks for the heads up. However, when I visit the cited URL:
    https://github.com/dc42/RepRapFirmware/releases
    and I try to download the appropriate .bin files, I receive xml text stating "This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below." and then fills the page with:

     <error>`SignatureDoesNotMatch`
    <message>The request signature we calculated does not match the signature you provided. Check your key and signing method.</message><awsaccesskeyid>AKIAIWNJYAX4CSVEH53A</awsaccesskeyid><stringtosign>AWS4-HMAC-SHA256
    20180327T095237Z
    20180327/us-east-1/s3/aws4_request
    e569b165028c78a819bc12c0250301f000c43637d09c519dd92bd1944dfdb42e</stringtosign><signatureprovided>72b46869a9bec89d191167ecc41002ab1adeb1432390570a281955e02f01628b</signatureprovided><stringtosignbytes>41 57 53 34 2d 48 4d 41 43 2d 53 48 41 32 35 36 0a 32 30 31 38 30 33 32 37 54 30 39 35 32 33 37 5a 0a 32 30 31 38 30 33 32 37 2f 75 73 2d 65 61 73 74 2d 31 2f 73 33 2f 61 77 73 34 5f 72 65 71 75 65 73 74 0a 65 35 36 39 62 31 36 35 30 32 38 63 37 38 61 38 31 39 62 63 31 32 63 30 32 35 30 33 30 31 66 30 30 30 63 34 33 36 33 37 64 30 39 63 35 31 39 64 64 39 32 62 64 31 39 34 34 64 66 64 62 34 32 65</stringtosignbytes><canonicalrequest>GET
    /15792831/ce8d7750-2cf2-11e8-886b-b6f0aeb05954
    X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=AKIAIWNJYAX4CSVEH53A%2F20180327%2Fus-east-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20180327T095237Z&X-Amz-Expires=300&X-Amz-SignedHeaders=host&actor_id=0&response-content-disposition=attachment%3B%20filename%20Duet2CombinedFirmware.bin&response-content-type=application%2Foctet-stream
    host:github-production-release-asset-2e65be.s3.amazonaws.com
    
    host
    UNSIGNED-PAYLOAD</canonicalrequest><canonicalrequestbytes>47 45 54 0a 2f 31 35 37 39 32 38 33 31 2f 63 65 38 64 37 37 35 30 2d 32 63 66 32 2d 31 31 65 38 2d 38 38 36 62 2d 62 36 66 30 61 65 62 30 35 39 35 34 0a 58 2d 41 6d 7a 2d 41 6c 67 6f 72 69 74 68 6d 3d 41 57 53 34 2d 48 4d 41 43 2d 53 48 41 32 35 36 26 58 2d 41 6d 7a 2d 43 72 65 64 65 6e 74 69 61 6c 3d 41 4b 49 41 49 57 4e 4a 59 41 58 34 43 53 56 45 48 35 33 41 25 32 46 32 30 31 38 30 33 32 37 25 32 46 75 73 2d 65 61 73 74 2d 31 25 32 46 73 33 25 32 46 61 77 73 34 5f 72 65 71 75 65 73 74 26 58 2d 41 6d 7a 2d 44 61 74 65 3d 32 30 31 38 30 33 32 37 54 30 39 35 32 33 37 5a 26 58 2d 41 6d 7a 2d 45 78 70 69 72 65 73 3d 33 30 30 26 58 2d 41 6d 7a 2d 53 69 67 6e 65 64 48 65 61 64 65 72 73 3d 68 6f 73 74 26 61 63 74 6f 72 5f 69 64 3d 30 26 72 65 73 70 6f 6e 73 65 2d 63 6f 6e 74 65 6e 74 2d 64 69 73 70 6f 73 69 74 69 6f 6e 3d 61 74 74 61 63 68 6d 65 6e 74 25 33 42 25 32 30 66 69 6c 65 6e 61 6d 65 25 32 30 44 75 65 74 32 43 6f 6d 62 69 6e 65 64 46 69 72 6d 77 61 72 65 2e 62 69 6e 26 72 65 73 70 6f 6e 73 65 2d 63 6f 6e 74 65 6e 74 2d 74 79 70 65 3d 61 70 70 6c 69 63 61 74 69 6f 6e 25 32 46 6f 63 74 65 74 2d 73 74 72 65 61 6d 0a 68 6f 73 74 3a 67 69 74 68 75 62 2d 70 72 6f 64 75 63 74 69 6f 6e 2d 72 65 6c 65 61 73 65 2d 61 73 73 65 74 2d 32 65 36 35 62 65 2e 73 33 2e 61 6d 61 7a 6f 6e 61 77 73 2e 63 6f 6d 0a 0a 68 6f 73 74 0a 55 4e 53 49 47 4e 45 44 2d 50 41 59 4c 4f 41 44</canonicalrequestbytes><requestid>A20EFC85785A4B48</requestid><hostid>hJDaE4Dh70jUrSq6XEqKNqH95/aHA1wscec08ivjvBwxcr9lDTRxUh4+77hYPgikZs+HueeMJFY=</hostid></error>
    
    

    Only the SOURCE.ZIP & SOURCE.tgz (RepRapFirmware-1.21.zip) files are downloadable.

    Got any clues about what's happening?

    Thanks in advance

    3mm


  • administrators

    It works for me. I suspect either network glitch or a virus on your PC.



  • @dc42:

    It works for me. I suspect either network glitch or a virus on your PC.

    David,

    Going back a few DUET version iterations, other .bins download properly. As for a virus, I have up to-date McAfee AV signature templates installed and, frankly, as I no longer surf the web with java-script enabled, and I have all the download-ports locked off, I haven't had a virus in over 20 years. I also use the NoScript plug-in for Mozilla. I don't believe that I have a virus that only affects your recent .bin files. For instance, I can download any of the PanelDUE .bin files from:
    https://github.com/dc42/PanelDueFirmware/releases

    And I can download "RepRapFirmware-Duet06-085.bin" file from Version 1.21RC5 anchor. But not all of those files are downloadable?! So something screwing is happening with the server, in my estimation.

    If I'm having this problem so are others who are likely not so disposed to yak about it…

    Thanks in advance

    3mm
    ps..going through the SOURCE.zip file, I found via the 'edgeRelease' folder in the RC3 directory all of the files you cited, so I'm probably ok in terms of acquiring the requisite upload files, FYI. But something screwy is still happening in any case. Thx and good nite's respite to you.



  • @3mm:

    If I'm having this problem so are others who are likely not so disposed to yak about it…

    Thanks in advance

    3mm

    just tested it, downloads work for me…


  • administrators

    Try clearing your browser cache?



  • @whosrdaddy:

    If I'm having this problem so are others who are likely not so disposed to yak about it…

    Thanks in advance

    3mm

    just tested it, downloads work for me…



  • @dc42:

    Try clearing your browser cache?

    David,

    I auto-clear browser cache each time I power-down.

    One last wiggle…on a hunch, I fired up McNazi$oft's InterNut-Exploder v11 (shipped with Win7 OS), and sure enough, it downloads all the .bin files properly. Which web-browser and version do you use? Just curious. Maybe its something in the way my NoScript module is intercepting suspiscious client-server messages to & fro the webserver? But in any case, IE works....I don't use IE due to it the program's inherent security risks. My employer, ITT Defense, also doesn't use IE for that same reason, all our 57,000 corporate workstations.

    Thanks in advance

    3mm


  • administrators

    I normally use Chrome with github.



  • @dc42:

    I normally use Chrome with github.

    David,

    It lives. 🙂 I don't know for certain what its doing, but things are alive. The mini-IR probe seems to be working but the effector stops about six inches…15cm above the heat bed, it goes through its ritual, but the IR sense indicator doesn't illuminate, unless I stick a finger up close to it. I get the delta to home, it does that ok, but the XYZ movement presets are not all the same. For instance the XY preset buttons are 100, 50, 10, etc, while the Z axis movement presets are 10, 5 & 1, etc. The SW seems to be configured for something other than a delta... I suspect that its all config, macros, etc at this juncture. I've got a learning curve to wade through. The PanelDUE is v1.17 and I don't know what the DUET3D is running? As I recall there is command for querying the version. I'll look it up.

    Ok, I'll wade through the docs and see what gives. Thanks for your help and your good efforts. I'll try to pestering the community for a change :)).

    Cheers

    3mm
    ps..by any chance you a Ham? If so, there's a group of us that meetup Wednesdays via EchoLink @8pm EST and on Fridays we do a net on 40m, it might be a little early for ya? But the spherics should be good.


  • administrators

    M115 will tell you what firmware version you are running; or just look at the Settings General page of DWC.

    The Z movement presets are deliberately different from XY because you need greater resolution on Z.

    Under what conditions does the effector stop 6" above the bed? Have you set P500 in your G31 command?

    Many years ago I thought about getting a ham radio license, but so far I haven't.


Locked
 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.