Not reading config.g on startup.



  • What Format should I format it to?


  • administrators

    FAT


  • administrators

    Oh wait what size card do you have? if 4GB or> then FAT32



  • Ok I tried that. Still no luck. I tried a different SD card and still no luck. Its still giving me the same error.


  • administrators

    Ok I think you have a faulty SD card slot. can you contact who you bought the board from and ask for a replacement under warranty referencing this forum thread.



  • ok. thanks. I will do that.



  • So I have board number 2 now, and so far it appears I have the same issue. Refusing to believe I have two boards with this issue, I'm trying to re-flash the firmware, but so far no luck. After I re-flash it and press reset it won't connect. I'm going to try somemore tonight, but is it possible I have two boards now that won't read from the SD card? This is getting frustrating.



  • @Boilermaker:

    So I have board number 2 now, and so far it appears I have the same issue. Refusing to believe I have two boards with this issue, I'm trying to re-flash the firmware, but so far no luck. After I re-flash it and press reset it won't connect. I'm going to try somemore tonight, but is it possible I have two boards now that won't read from the SD card? This is getting frustrating.

    Dumb question I know but your not accidentally pressing "erase" as well or instead of "reset" are you? The buttons are very close together. In any case, I don't think you need to press reset after re-flashing the firmware.



  • @deckingman:

    @Boilermaker:

    So I have board number 2 now, and so far it appears I have the same issue. Refusing to believe I have two boards with this issue, I'm trying to re-flash the firmware, but so far no luck. After I re-flash it and press reset it won't connect. I'm going to try somemore tonight, but is it possible I have two boards now that won't read from the SD card? This is getting frustrating.

    Dumb question I know but your not accidentally pressing "erase" as well or instead of "reset" are you? The buttons are very close together. In any case, I don't think you need to press reset after re-flashing the firmware.

    No the erase button is placed back a little on this version of the board, so it would be difficult to press the erase button accidentally. I was following the wiki about pressing reset, but I'll try it tonight without pressing reset.


  • administrators

    If you have re-flashed with 1.18.1 firmware and you were previously using an older version, and you are using a Windows usb host computer, did you install the new device driver as described in the upgrade notes?



  • @dc42:

    If you have re-flashed with 1.18.1 firmware and you were previously using an older version, and you are using a Windows usb host computer, did you install the new device driver as described in the upgrade notes?

    I think it previously already had 1.18.1 firmware, but I'm just trying anything at this point. I did install the device driver. I tried using the new Bossa on my Mac, and I've tried using the Sam-ba 2.16 on windows 10 virtual machine on my mac. On the windows machine I installed the device driver.



  • Ok. I've tried the 1.18.1 firmware and the new 1.19 beta, and either one will not connect after I refresh. I tried it without refreshing but it won't connect that way either. Any ideas? I'm afraid I'm going to have to return this board as well.


  • administrators

    Are you able to connect via USB? If so, run M115 to confirm which firmware version you are running, because there have been big changes in the 1.19beta.



  • No I can't. The only way it lets me connect is if I erase and then reset. I can't get it to boot up with the firmware.



  • Have you checked the size of the Firmware download from github to make sure you have actually got the BIN File and not the webpage



  • @Dougal1957:

    Have you checked the size of the Firmware download from github to make sure you have actually got the BIN File and not the webpage

    Yeah I checked that. I'll look again tonight, but I did look at that.


  • administrators

    Does any sort of port, or an unknown device, show up in Device Manager (if you are using Windows) when you connect the Duet via USB after flashing the new firmware?



  • Also check that you re-named the files mind that wont matter if your loading the FW By Bossac or Samba



  • @Dougal1957:

    Also check that you re-named the files mind that wont matter if your loading the FW By Bossac or Samba

    I've tried both Boassac and Samba. Neither one seems to work. I tried renaming the files before using Bossac and Samba, doesn't seem to matter.



  • @dc42:

    Does any sort of port, or an unknown device, show up in Device Manager (if you are using Windows) when you connect the Duet via USB after flashing the new firmware?

    No it doesn't. The windows is a VM on my mac that I can control where the USB ports connect and as soon as I reset the connection goes away and doesn't show up on the mac or the windows.


Locked
 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.