Duet 2 Ethernet with Paneldue only booting with USB power



  • Hi All,

    I'm currently upgrading my CR-10S Pro V2 with a Duet 2 Ethernet and PanelDue 4.3. When I turned on my printer this morning it suddenly apperas to be dead. Found out, that it is only booting when connecting the USB port. Without connecting the USB port everything keeps dark.

    Strange thing, because yesterday evening this was nit the case and I didnÄt chnaged anything.

    Any help is appreciated.

    Thanks, Martin

    M122
    === Diagnostics ===
    RepRapFirmware for Duet 2 WiFi/Ethernet version 3.1.1 running on Duet Ethernet 1.02 or later
    Board ID: 08DLM-996RU-N85T0-6J1F2-3S86P-1ASZN
    Used output buffers: 3 of 24 (10 max)
    === RTOS ===
    Static ram: 27980
    Dynamic ram: 93232 of which 24 recycled
    Exception stack ram used: 256
    Never used ram: 9580
    Tasks: NETWORK(ready,348) HEAT(blocked,1224) MAIN(running,1912) IDLE(ready,80)
    Owned mutexes:
    === Platform ===
    Last reset 00:00:31 ago, cause: power up
    Last software reset at 2106-02-07 06:28, reason: Hard fault, spinning module none, available RAM 4261412848 bytes (slot 3)
    Software reset code 0x4071 HFSR 0xffffffff CFSR 0xffffffff ICSR 0xffffffff BFAR 0xffffffff SP 0xffffffff Task ����
    Error status: 0
    MCU temperature: min 27.1, current 31.0, max 31.2
    Supply voltage: min 0.0, current 24.2, max 24.2, under voltage events: 0, over voltage events: 0, power good: yes
    Driver 0: standstill, SG min/max not available
    Driver 1: standstill, SG min/max not available
    Driver 2: standstill, SG min/max not available
    Driver 3: standstill, SG min/max not available
    Driver 4: standstill, SG min/max not available
    Date/time: 2020-06-21 10:44:45
    Cache data hit count 63808792
    Slowest loop: 5.24ms; fastest: 0.09ms
    I2C nak errors 0, send timeouts 0, receive timeouts 0, finishTimeouts 0, resets 0
    === Storage ===
    Free file entries: 10
    SD card 0 detected, interface speed: 20.0MBytes/sec
    SD card longest read time 3.2ms, write time 0.0ms, max retries 0
    === Move ===
    Hiccups: 0(0), FreeDm: 169, MinFreeDm: 169, MaxWait: 0ms
    Bed compensation in use: none, comp offset 0.000
    === MainDDARing ===
    Scheduled moves: 0, completed moves: 0, StepErrors: 0, LaErrors: 0, Underruns: 0, 0  CDDA state: -1
    === AuxDDARing ===
    Scheduled moves: 0, completed moves: 0, StepErrors: 0, LaErrors: 0, Underruns: 0, 0  CDDA state: -1
    === Heat ===
    Bed heaters = 0 -1 -1 -1, chamberHeaters = -1 -1 -1 -1
    === GCodes ===
    Segments left: 0
    Movement lock held by null
    HTTP is idle in state(s) 0
    Telnet is idle in state(s) 0
    File is idle in state(s) 0
    USB is idle in state(s) 0
    Aux is idle in state(s) 0
    Trigger is idle in state(s) 0
    Queue is idle in state(s) 0
    Daemon is idle in state(s) 0
    Autopause is idle in state(s) 0
    Code queue is empty.
    === Network ===
    Slowest loop: 5.31ms; fastest: 0.01ms
    Responder states: HTTP(0) HTTP(0) HTTP(0) HTTP(0) FTP(0) Telnet(0), 0 sessions
    HTTP sessions: 1 of 8
    Interface state active, link 100Mbps full duplex
    


  • @MartinNYHC said in Duet 2 Ethernet with Paneldue only booting with USB power:

    only booting when connecting the USB port

    that would suggest your 5v supply or 7.5A fuse F1 if you have one. Inspect any fuse and the chip labeled U2 U3 (or upload some pictures)

    (if you didn't change anything odds are INT_5V jumper is in place, but you could verify this just to have all the i and t's sorted)

    ((i think this Supply voltage: min 0.0, current 24.2, max 24.2 means there isn't a fuse problem))



  • Already checked the fuses and they are good.

    IMG_0004.jpg IMG_0005.jpg



  • Looks like U3 has blown!



  • indeed! Duet3D people will probably be along short and ask when/where it was purchased so if you add this to the thread you'll save a step



  • Whew...didn't recognized that. I'm wondering what happend because - as already said - until yesterday evening everything was fine. Just switched it on this morning without any changes 😞

    I purchased it in Berlin, Germany at Filafarm last Friday.

    Thanks, Martin



  • @MartinNYHC sorry, sent you on a while goose chase with U2 (thats for 3.3v and I clearly need something stronger than caffeine..)

    Anyways, a few of those have failed lately so just wait for the admins or mods from Duet3D to take a look and evaluate a warranty replacement.


  • Moderator

    It appears that your U3 has gone volcanic. Please contact your reseller and initiate a warranty replacement. Sorry for the inconvenience and thank you for your patience.



  • Will do so. Thanks.



  • They just gave me a new board. Very nice service 🙂


Log in to reply