3d printer pauses quite a lot



  • Hi guys,

    I just retrofited my CR-10 with a duet 2 wifi, going great so far! The only thing I noticed is that prints take 150% longer than what simplify 3d estimates. I used the same profile as my CR10 for slicing for this duet retrofit so I dont think it's slicer related. I dont think its speed related either. I do notice the extruder pauses for .5-1s between steps, when retracting filament. What setting should I look at to speed that up? Like I said,my CR-10 didnt do this and Im using the same slicing profile so it's strange...



  • always post your config.g



  • config.g

    See attached. Thanks


  • Moderator

    M566 X900.00 Y900.00 Z12.00 E120.00:120.00      ; set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X6000.00 Y6000.00 Z180.00 E1200.00:1200.00 ; set maximum speeds (mm/min)
    M201 X500.00 Y500.00 Z20.00 E250.00:250.00      ; set accelerations (mm/s^2)
    

    Your extruder and Z values are quite low. Possibly much lower than the previous build?

    Try these

    M566 X900 Y900 Z60 E3000:3000      ; set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X12000 Y12000 Z600 E6000:6000 ; set maximum speeds (mm/min)
    M201 X500 Y500 Z200 E3000:3000      ; set accelerations (mm/s^2)
    M204 P500 T2000
    


  • M308 S0 P"bedtemp" Y"thermistor" T100000 B4138 ; configure sensor 0 as thermistor on pin bedtemp
    M308 S1 P"e0temp" Y"thermistor" T100000 B4138 ; configure sensor 1 as thermistor on pin e0temp
    M308 S2 P"e1temp" Y"thermistor" T100000 B4138 ; configure sensor 2 as thermistor on pin e1temp

    unrelated but your thermistor config is wrong. find the correct beta value in your thermistor documentation.



  • @Phaedrux Ok thanks for the info, appreciate it.



  • @Veti thanks for the tip. What makes your think they are wrong? Is that a standard number that needs to be changed? Or is it the format its written in?



  • @jsera
    4138 is the default for a thermistor that has not been in use for years.



  • @Veti Oh I see, yes its supposed to be 3950. Thanks again!


Log in to reply