Problem with G30



  • Hello,

    yesterday i have build my Printer with the Due Wifi board with the Firmware 1.18 and all functions were good!
    Today i have the Firmware upgraded to 1.19. +3 and now the Printer will Crash with the G30 command as shown in this Video
    https://photos.google.com/share/AF1QipMx7FYw6zy2upiM2hqK8RYynvf0VWZQmeXnv8H3ma7-Iyo1H0cajoW8roNWTnE-lQ?key=T0I0R2RBQlJ2OTV0VC1MeDgzNjRIOER0cFNBVE9R

    i have "played" with this settings

    G31 P600 X0 Y0 Z2.5 ; Set Z probe trigger value, offset and trigger height
    M557 X15:395 Y15:395 S20 ; Define mesh grid

    i have testet the x and y values with positive and negative values but noting changes 😞
    can someone tell me were i make a mistake ?

    regards

    Andy

    here is my Config file :

    ; Configuration file for Duet WiFi (firmware version 1.17)
    ; executed by the firmware on start-up
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool on Mon Aug 28 2017 12:04:38 GMT+0200

    ; General preferences
    M111 S0 ; Debugging off
    G21 ; Work in millimetres
    G90 ; Send absolute coordinates…
    M83 ; ...but relative extruder moves
    M555 P2 ; Set firmware compatibility to look like Marlin

    M667 S1 ; Select CoreXY mode
    M208 X-10 Y-10 Z0 S1 ; Set axis minima
    M208 X420 Y420 Z450 S0 ; Set axis maxima

    ; Endstops
    M574 Z0 S0 ; Define active low and unused microswitches
    M574 X1 Y1 S1 ; Define active high microswitches
    M558 P1 X0 Y0 Z1 H5 F120 T6000 ; Set Z probe type to unmodulated, the axes for which it is used and the probe + travel speeds
    G31 P600 X0 Y0 Z2.5 ; Set Z probe trigger value, offset and trigger height
    M557 X15:395 Y15:395 S20 ; Define mesh grid

    ; Drives
    M569 P0 S1 ; Drive 0 goes forwards
    M569 P1 S1 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P2 S1 ; Drive 2 goes forwards
    M569 P3 S1 ; Drive 3 goes forwards
    M350 X16 Y16 Z16 E16 I0 ; Configure microstepping without interpolation
    M92 X80.85 Y80 Z1065.73 E100 ; Set steps per mm
    M566 X900 Y900 Z12 E120 ; Set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X24000 Y24000 Z480 E1500 ; Set maximum speeds (mm/min)
    M201 X1500 Y1500 Z100 E10000 ; Set accelerations (mm/s^2)
    M906 X1600 Y1600 Z2000 E1600 I30 ; Set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30 ; Set idle timeout

    ; Heaters
    M143 S260 ; Set maximum heater temperature to 260C
    M305 P0 T100000 B4138 C0 R4700 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 0
    M305 P1 T100000 B4138 C0 R4700 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 1

    ; Tools
    M563 P0 D0 H1 ; Define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0 ; Set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0 ; Set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C

    ; Network
    M550 Phypercube ; Set machine name
    M552 S1 ; Enable network
    M587 Skleinersonnenschein.eu P"*********************" ; Configure access point. You can delete this line once connected
    M586 P0 S1 ; Enable HTTP
    M586 P1 S0 ; Disable FTP
    M586 P2 S0 ; Disable Telnet

    ; Fans
    M106 P0 S0 I0 F500 H-1 ; Set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned off
    M106 P1 S1 I0 F500 H1 T35 ; Set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on
    M106 P2 S1 I0 F500 H1 T45 ; Set fan 2 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on

    ; Custom settings are not configured



  • There are a couple of folders you have to remove after upgrading. Did you read all of the release notes and trouble shooting guide?



  • It's most likely trying to run deployprobe macros which have to be deleted.



  • thanks deployprobe was the problem


  • administrators

    Also delete retractprobe.g if it is there.


Locked
 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.