Extruder dont work



  • My extruder does not work.
    I tested the extruder motor on the X shaft connection without filament, then the engine works fine.
    I connect the extruder to the drive3 E0 and make a print, the extruder engine does not work.
    How can I fix the problem

    Wim

    ; Configuration file for Duet WiFi (firmware version 1.17)
    ; executed by the firmware on start-up
    ;
    ; generated by RepRapFirmware Configuration Tool on Thu Aug 17 2017 16:03:38 GMT+0200 (West-Europa (zomertijd))

    ; General preferences
    M111 S0 ; Debugging off
    G21 ; Work in millimetres
    G90 ; Send absolute coordinates…
    M83 ; ...but relative extruder moves
    M555 P2 ; Set firmware compatibility to look like RepRapFirmare
    M208 X0 Y0 Z0 S1 ; Set axis minima
    M208 X290 Y300 Z350 S0 ; Set axis maxima

    ; Endstops
    M574 X1 Y1 Z1 S0 ; Define active high microswitches
    M558 P0 X0 Y0 Z0 H5 F120 T6000 ; Set Z probe type to switch, the axes for which it is used and the probe + travel speeds
    G31 P600 X0 Y0 Z2.5 ; Set Z probe trigger value, offset and trigger height
    M557 X25:175 Y25:175 S20 ; Define mesh grid

    ; Drives
    M569 P0 S1 ; Drive 0 goes forwards
    M569 P1 S1 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P2 S0 ; Drive 2 goes backwards
    M569 P3 S1 ; Drive 3 goes forwards
    M350 X128 Y128 Z128 E128 I0 ; Configure microstepping without interpolation
    M92 X640 Y640 Z2040 E420 ; Set steps per mm
    M566 X900 Y900 Z12 E120 ; Set maximum instantaneous speed changes (mm/min)
    M203 X12000 Y12000 Z1200 E3000 ; Set maximum speeds (mm/min)
    M201 X1000 Y1000 Z100 E5000 ; Set accelerations (mm/s^2)
    M906 X855 Y855 Z855 E855 I30 ; Set motor currents (mA) and motor idle factor in per cent
    M84 S30 ; Set idle timeout

    ; Heaters
    M143 S260 ; Set maximum heater temperature to 260C
    M305 P0 T100000 B3988 C0 R4700 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 0
    M305 P1 T100000 B4725 C0 R4700 ; Set thermistor + ADC parameters for heater 1

    ; Tools
    M563 P0 D0 H1 ; Define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0 ; Set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0 ; Set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C

    ; Network
    M550 PMijn 3Dprinter ; Set machine name
    M551 Pxxxxxxx ; Set password
    M552 S1 ; Enable network
    M587 Slinksys P"xxxxx" ; Configure access point. You can delete this line once connected
    M586 P0 S1 ; Enable HTTP
    M586 P1 S0 ; Disable FTP
    M586 P2 S0 ; Disable Telnet

    ; Fans
    M106 P0 S0.3 I0 F500 H-1 ; Set fan 0 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned off
    M106 P1 S1 I0 F500 H1 T45 ; Set fan 1 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on
    M106 P2 S1 I0 F500 H1 T45 ; Set fan 2 value, PWM signal inversion and frequency. Thermostatic control is turned on

    ; Custom settings are not configured

    ; Miscellaneous
    T0 ; Select first tool


  • administrators

    What happens when you try and extrude? does the stepper motor move at all?



  • The engine rattles. It seems he makes 1 step forward and 1 step reserve. enz.
    Without filemant



  • Are you using relative extrusion?



  • Sounds like the wiring to the stepper is wrong. Did you check the poles?


 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.