New to duet!



  • Hello all!

    Completely new to reprapfirmware but not to 3D printing. Had my anet A6 for over a year now and I've upgraded everything to basically a new printer (bastardised AM6 to AM8 with with 0.9 steppers, ultrabase and titan aero) my new purchase has just been dispatched the duet WiFi!

    So my question is, my old board needed separate MOSFET for the heated bed, and I burnt out my ramps 1.4 fuse with the bed as it was drawing 13 amps.

    Will I need this with the duet WiFi?

    Also I'm debating upping everything to 24v shortly other than hot end and rewiring the bed to 24v can the duet downstep the volts to 12v for the fans or do I need to pick that up 24v fans too?

    Thank you!



  • Duet Wifi can handle a 13 amp bed no problem.

    Duet can accept a different fan voltage (through the fan voltage select header), but you'd have to do the stepping down yourself.



  • Save yourself the hassle and just use 24V fans, they are easy to find on Amazon (and cheap)



  • So is there anything you'd give me a heads up about on the quirks of reprapfirmware for a newbie?

    What about the extruder microstepping? Would you guys use the 256 or leave at 16/32 steps? It's the pancake stepper from E3D



  • on the net just make sure the connections to the bed are sound lots of issues are due to the crappy connector that Anet uses on the bed



  • Yeah I've completely replaced anything anet related now! So it's basically a completely new machine!

    I'm got movement starting to happen on the printer but it looks like the z-axis keep skipping steps and I've just upped the mA to 1800! I've to get the printer printing again before I can attach my IR Z-probe as I need to print (And find) a suitable mount for it!


  • administrators

    Extruder microstepping is normally fine at 1/16th, it normally does not hurt to interpolate to 256 on the driver. That does depend upon the extruder type used. not sure about the Anet.



  • @Icthus:

    …...............I'm got movement starting to happen on the printer but it looks like the z-axis keep skipping steps and I've just upped the mA to 1800!

    Some possibilities. Something binding or sticking? Z speed set too high or more likely acceleration set too high? Incorrect steps per mm? Not familiar with that printer so can you explain the configuration of the Z axis (number and type of lead screw, motor arrangement etc).


 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.