I can no longer Load/Unload different filaments



  • Hi,

    Firmware Name: RepRapFirmware for Duet 2 WiFi/Ethernet
    Firmware Electronics: Duet WiFi 1.02 or later
    Firmware Version: 2.0(RTOS)RC5 (2018-05-22b1)
    WiFi Server Version: 1.21
    Web Interface Version: 1.21.1-RC4

    After the update on this firmware version I can't Load/Unload/Change filaments from my tool head. I have double checked and the right macros for the filaments are present in the "Filaments" folder. What can I do?

    Thanks!



  • @dr8 I am not totally sure but I think I remember that this has been fixed in the final release whereas you are still running older release candidates. So update and check again, please.



  • Oh, ok. Got it. So i have downloaded the latest firmware, server and web control from here https://github.com/dc42/RepRapFirmware/releases and when I try to upload and install the firmware via web interface I gor error. Why is that?



  • @dr8 What error do you get?



  • it's says error on the bar where it should be 10 20 30 99% uploading. It uploads until 22 or so and then it shows error



  • @dr8 I assume you are using Duet2CombinedFirmware.bin, don't you? Have you tried again?



  • I hve tried again and again. I think was the wak connection of my wifi router. Now I have uploaded and yes the topic problem was solved. But Now i have another one. When i want o move the head X+10mm the head goes -X and -Y direction. When I press Y+10 the head goes -X and +Y direction. My config.g is this

    ; Drives
    M569 P0 S1 ; Drive 0 goes forwards
    M569 P1 S0 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P2 S1 ; Drive 2 goes forwards
    M569 P3 S0 ; Drive 3 goes forwards
    M350 X64 Y64 Z64 E32 I1 ; Configure microstepping with interpolation

    I have tried:
    M569 P0 S0 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P1 S0 ; Drive 2 goes forwards

    M569 P0 S1 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P1 S0 ; Drive 2 goes forwards

    M569 P0 S0 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P1 S1 ; Drive 2 goes forwards

    M569 P0 S1 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P1 S1 ; Drive 2 goes forwards



  • @dr8 I am a little out of ideas about this misbehaving of movements. But what I can spot (probably) independent of this is that you have configured microstepping and your comment (and I parameter) says interpolation enabled. But interpolation only works works with 16x microstepping, so you effectively disabled that by setting your drives to 64x and 32x respectively.

    Also I notice that the commands listed below "I have tried" are all the same for all four blocks as well as being the same as in the excerpt above that. And your comments on direction mismatch on those having S0 which means backwards and not forwards.


  • administrators

    @dr8 said in I can no longer Load/Unload different filaments:

    I hve tried again and again. I think was the wak connection of my wifi router. Now I have uploaded and yes the topic problem was solved. But Now i have another one. When i want o move the head X+10mm the head goes -X and -Y direction. When I press Y+10 the head goes -X and +Y direction. My config.g is this

    ; Drives
    M569 P0 S1 ; Drive 0 goes forwards
    M569 P1 S0 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P2 S1 ; Drive 2 goes forwards
    M569 P3 S0 ; Drive 3 goes forwards
    M350 X64 Y64 Z64 E32 I1 ; Configure microstepping with interpolation

    I have tried:
    M569 P0 S0 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P1 S0 ; Drive 2 goes forwards

    M569 P0 S1 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P1 S0 ; Drive 2 goes forwards

    M569 P0 S0 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P1 S1 ; Drive 2 goes forwards

    M569 P0 S1 ; Drive 1 goes forwards
    M569 P1 S1 ; Drive 2 goes forwards

    I think that's an issue with DWC 1.21.2b1 and b2 on CoreXY machines. I suggest you revert to DWC 1.21.1.



  • That's right dc42. I have a CoreXY and defenetly it's a problem on DWC latest release. I did the downgrade and now it's working fine. Thanks


Locked
 

Looks like your connection to Duet3D was lost, please wait while we try to reconnect.