Panel Due stopped working



  • Yes thanks, i finally found them and successfully uploaded the firmware but...

    now when the tft displays the menu (after several tedious seconds of the logo displaying) there are no boxes under the hotend icon so i cannot set the temp. Also trying to print via the sd card produces no results.

    when the tft first lights, i can see the boxes under the hotend for a split second then it disappears. there are boxes under the hotbed icon.



  • @brian are you sure you have the right firmware for your controller?



  • Ok, i down loaded the nologo version and it works,



  • wait, once plugged into duet, it no longer shows the the boxes



  • yes i have the 3.0a controller and downloaded the v3-7.0-nologo.bin



  • Hi.
    My Panel Due stopped working after an update.

    Updated using bossa (writing and verifying were successful) and now the screen is black.
    I have to connect it multiple times to get it recognised, and i still can write and verify, but no matter which firmware i try, it doesnt work.


  • administrators

    @brian said in Panel Due stopped working:

    Yes thanks, i finally found them and successfully uploaded the firmware but...

    now when the tft displays the menu (after several tedious seconds of the logo displaying) there are no boxes under the hotend icon so i cannot set the temp. Also trying to print via the sd card produces no results.

    when the tft first lights, i can see the boxes under the hotend for a split second then it disappears. there are boxes under the hotbed icon.

    I think either you don't have any tools defined in config.g, or the Duet firmware version you are running is too old for the PanelDue firmware you have installed.


  • administrators

    @pat said in Panel Due stopped working:

    Hi.
    My Panel Due stopped working after an update.

    Updated using bossa (writing and verifying were successful) and now the screen is black.
    I have to connect it multiple times to get it recognised, and i still can write and verify, but no matter which firmware i try, it doesnt work.

    Are you quite certain that you have chosen the correct firmware? Which version PanelDue do you have, and what TFT panel?



  • @dc42 The panel due is v3.0a and the 7" tft i just purchase a few days before the new panel due and i downloaded the v3-7.0-nologo.bin. Checking the tft setup shows at the top of the screen "Panel Due firmware version 1.21.3(13b1)"

    The duet wifi is v1.0 and firmware is 1.19 beta 7.

    As for the config.g, it is the same as before and has worked for many months.

    ; Tools
    M563 P0 D0 H1 ; Define tool 0
    G10 P0 X0 Y0 Z0 ; Set tool 0 axis offsets
    G10 P0 R0 S0 ; Set initial tool 0 active and standby temperatures to 0C



  • @brian is there a reason to stick on 1.19 beta 7? Might be a good time to do a backup and try upgrading to 2.0



  • @phaedrux no reason, in fact i thought i had upgraded. i'll try again.



  • @phaedrux actually there are so many now i dont know which is which. I have duet wifi v1. There is no reference to that, just v2 and the earlier versions 0.85. Then there is SAM, no idea what that is. I assume i want reprap as my printer is a Cartesian.



  • I'd start by trying duet2combined, wifi server, web control, and the IAP files. You can drag and drop them all into the DWC settings page and they should update. You may need to redo the duet2combined on its own after the other files have updated.



  • @phaedrux Oh ok thx, i was looking at that but thought it was for duet v2. I cant connect to web control so need to usb and sdcard if thats possible.



  • Is it a duet2 wifi v1?



  • @phaedrux I dont know. When i bought it it was just duetwifi, there wasnt anything newer. Now i see duet v2?

    I just tried duet2combined by copying it to /sys folder on sdcard and ran m997 s1 command from tft. It reponded by "duetwifiFirmware not found."

    so i renamed it as was required before. Ran the m997 command again and it said duetwifiserver not found,

    so i copied duetwifiserver bin to /sys folder and ran m997 again and this time it installed successfully and reported
    this;

    Firmware Name: RepRapFirmware for Duet WiFi Firmware_Version 1.19beta7
    Electronics: Duet WiFi 1.0 Firmware_Date; 2017-06-22

    So seems thats not correct.



  • Have you updated the IAP files? Update those are try the firmware again.



  • @phaedrux No, ok found those, i assume they go in /sys folder?



  • Copied IAP4E.bin to sys folder.

    No change.

    Deleted DuetwifiFirmware file from /sys folder

    copied Duet2CombinedFirmware.bin to /sys folder and ran M997 S1 command and it reported Success

    ran M115 to check and it reports same as before 1.19beta 7



  • I think there are 3 IAP files.

    You could also try upgrading to the full version of 1.19 first in case it's an issue with upgrading from a beta firmware.


Log in to reply